Søk
Filter
Stekt Gyoza med 3 sauser
Bookmark
110 av 243

Stekt Gyoza med 3 sauser

Stekt Gyoza med 3 sauser
Total tid 60 min
Forberedelsestid: 60 min
Nutrition facts (per portion): 1464 kJ / 349 kcal
Fett: 16.0 g
Protein: 11.6 g
Carbs: 38.4 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

  • 1 pakning med Gyoza-deigplater (kjøpes ferdig)

Til fyllet:

  • 2-3 vårløk
  • 1 lite hviløksfedd
  • 5 g ingefær
  • 200 g spisskål (eller kinakål)
  • Salt
  • 160 g kjøttdeig av svin eller fjærfe
  • 1 ts sukker
  • Salt, litt hvit pepper
  • 3 ts Kikkoman naturlig brygget soyasaus
  • 1 ts sesamolje
  • Mel til å underside av gyozaene og ca 3 ss til melvannet                   
  • 6 ss vegetabilsk olje (for steking av ca 10 stykker: 2 ss)

Slik gjør du det

  1. For fyllet, rens og vask vårløken. Skjær ut hvitløken, skrell ingefæren og finhakk begge deler sammen med vårløken. 
  2. Vask spisskålen før du grovhakker og drysser over 1 ts salt. Legg den hakkede spisskålen i kjøkkenpapir/kjøkken håndkle og klem godt sammen slik at væsken fra kålen kan renne av.
  3. Bland vårløk, hvitløk, ingefær, spisskål, kjøttdeig, sukker, salt, pepper, soyasaus og sesamolje sammen til gyoza-fyllet.
  4. Legg ca. 15 g fyll sentrert på hver av gyoza-deigplatene. Dra en fuktet finger rundt kanten av deigplaten, brett platen over fyllet, brett kantene og press dem godt sammen. 
  5. Før du steker gyozaen, drysser du lett undersiden med mel. 
  6. Varm opp 1 ss olje i en panne (28 cm Ø), legg gyozaen forsiktig i 2 rader i pannen (5 stk på hver rad) og stek. Når undersiden av gyozaene er lett brunet, bland 100 ml vann med 1 ss mel, hell i og kok Gyozaene under lokk over middels til høy varme i ca 3 ½ minutter.
  7. Når vannet har fordampet, tilsett 1 ss olje og stek videre til bunnen av gyozaen er sprø og gyldenbrun. Tilbered de resterende gyozaene på samme måte. 
  8. Legg gyozaene opp ned på en tallerken og server med dippsausene. 

Dippsauser:

Variant 1: 1 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus, 2 ss majones, 1 ts Tahini (stekt sesampasta), 1 ts honning

Variant 2: 1 ½ ssKikkoman naturlig brygget soyasaus, 1 ½ ss eddik, ½ ts Chiliolje

Variant 3:Kikkoman Ponzu Sitron

Brukte produkter i denne oppskriften

Total tid 60 min
Forberedelsestid: 60 min
Nutrition facts (per portion): 1464 kJ / 349 kcal
Fett: 16.0 g
Protein: 11.6 g
Carbs: 38.4 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

  • 1 pakning med Gyoza-deigplater (kjøpes ferdig)

Til fyllet:

  • 2-3 vårløk
  • 1 lite hviløksfedd
  • 5 g ingefær
  • 200 g spisskål (eller kinakål)
  • Salt
  • 160 g kjøttdeig av svin eller fjærfe
  • 1 ts sukker
  • Salt, litt hvit pepper
  • 3 ts Kikkoman naturlig brygget soyasaus
  • 1 ts sesamolje
  • Mel til å underside av gyozaene og ca 3 ss til melvannet                   
  • 6 ss vegetabilsk olje (for steking av ca 10 stykker: 2 ss)