Søk
Filter
Stekt Gyoza med 3 sauser
Bookmark
69 av 278

Stekt Gyoza med 3 sauser

Stekt Gyoza med 3 sauser
Total tid 60 min
Forberedelsestid: 60 min
1464 kJ / 349 kcal
Fett: 16.0 g
Protein: 11.6 g
Karbohydrat: 38.4 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

  • 1 pakke Gyozapapir/runde wonton-ark (kjøpes ferdig)

Fyll:

  • 1/4 spisskål (eller kinakål)
  • 1 ts salt
  • 160 g kjøttdeig av svin eller kylling
  • 3 vårløk, finhakket
  • 2 hvitløkfedd, finhakket
  • 1 ss ingefær, finhakket
  • 3 ts Kikkoman naturlig brygget soyasaus
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ts sukker
  • 1 ts hvitpepper
  • 1 ss mel + vann
  • nøytral olje til steking
  • vann til damping

Slik gjør du det

  1. Finsnitt spisskål, ha den i en bolle og tilsett 1 ts salt. Sett til side. Ha kjøttdeigen over i en annen bolle og bland inn vårløk, hvitløk, ingefær, soyasaus, sesamolje, sukker og pepper til en kjøttfarse.
  2. Klem ut så mye vann du klarer av spisskålen og legg det over på kjøkkenpapir så det kan renne av. Bland spisskålen inn i kjøttfarsen.
  3. Legg ca. 1 ts av fyllet på hvert gyozapapir. Fukt kanten med kaldt vann og brett til en halvmåne over fyllet. Press kanten godt sammen for å forsegle fyllet. Her finnes det flere måter å forsegle på. Et alternativ er å brette kanten med 5-6 overlappende folder. Legg de ferdige gyozaene over på et bakepapir og dekk til med plastfolie. Gjenta til alt fyllet er brukt opp.
  4. Dypp undersiden av gyozaene lett i litt mel før steking for ekstra god stekeskorpe.
  5. Varm opp en stekepanne med lokk på middels varme. Ha i 1 ss olje og legg i 8-10 gyozaer. La steke til de har fått en gyllen skorpe på undersiden. Bland ½-1 dl vann med 1 ss mel. Hell blandingen over i stekepannen, sett på lokk og la dampe et par minutter, til vannet har fordampet (ca. 3 minutter).
  6. Når vannet har fordampet, tilsett 1 ss olje og stek videre til bunnen av gyozaen er sprø og gyllenbrun. Tilbered de resterende gyozaene på samme måte.
  7. Legg gyozaene opp ned på en tallerken og server med sausene. 

Dippsauser:

Variant 1: 

1 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus, 2 ss majones, 1 ts tahini og 1 ts honning

Variant 2: 
1 ½ ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus, 1 ½ ss eddik og ½ ts Chiliolje

Variant 3:
Kikkoman Ponzu Sitron

Brukte produkter i denne oppskriften

Total tid 60 min
Forberedelsestid: 60 min
1464 kJ / 349 kcal
Fett: 16.0 g
Protein: 11.6 g
Karbohydrat: 38.4 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

  • 1 pakke Gyozapapir/runde wonton-ark (kjøpes ferdig)

Fyll:

  • 1/4 spisskål (eller kinakål)
  • 1 ts salt
  • 160 g kjøttdeig av svin eller kylling
  • 3 vårløk, finhakket
  • 2 hvitløkfedd, finhakket
  • 1 ss ingefær, finhakket
  • 3 ts Kikkoman naturlig brygget soyasaus
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ts sukker
  • 1 ts hvitpepper
  • 1 ss mel + vann
  • nøytral olje til steking
  • vann til damping