
Stekt Gyoza med 3 sauser

Ingredienser for 4 porsjon(er)
- 1 pakning med Gyoza-deigplater (kjøpes ferdig)
Til fyllet:
- 2-3 vårløk
- 1 lite hviløksfedd
- 5 g ingefær
- 200 g spisskål (eller kinakål)
- Salt
- 160 g kjøttdeig av svin eller fjærfe
- 1 ts sukker
- Salt, litt hvit pepper
- 3 ts Kikkoman naturlig brygget soyasaus
- 1 ts sesamolje
- Mel til å underside av gyozaene og ca 3 ss til melvannet
- 6 ss vegetabilsk olje (for steking av ca 10 stykker: 2 ss)
Slik gjør du det
- For fyllet, rens og vask vårløken. Skjær ut hvitløken, skrell ingefæren og finhakk begge deler sammen med vårløken.
- Vask spisskålen før du grovhakker og drysser over 1 ts salt. Legg den hakkede spisskålen i kjøkkenpapir/kjøkken håndkle og klem godt sammen slik at væsken fra kålen kan renne av.
- Bland vårløk, hvitløk, ingefær, spisskål, kjøttdeig, sukker, salt, pepper, soyasaus og sesamolje sammen til gyoza-fyllet.
- Legg ca. 15 g fyll sentrert på hver av gyoza-deigplatene. Dra en fuktet finger rundt kanten av deigplaten, brett platen over fyllet, brett kantene og press dem godt sammen.
- Før du steker gyozaen, drysser du lett undersiden med mel.
- Varm opp 1 ss olje i en panne (28 cm Ø), legg gyozaen forsiktig i 2 rader i pannen (5 stk på hver rad) og stek. Når undersiden av gyozaene er lett brunet, bland 100 ml vann med 1 ss mel, hell i og kok Gyozaene under lokk over middels til høy varme i ca 3 ½ minutter.
- Når vannet har fordampet, tilsett 1 ss olje og stek videre til bunnen av gyozaen er sprø og gyldenbrun. Tilbered de resterende gyozaene på samme måte.
- Legg gyozaene opp ned på en tallerken og server med dippsausene.
Dippsauser:
Variant 1: 1 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus, 2 ss majones, 1 ts Tahini (stekt sesampasta), 1 ts honning
Variant 2: 1 ½ ssKikkoman naturlig brygget soyasaus, 1 ½ ss eddik, ½ ts Chiliolje
Variant 3:Kikkoman Ponzu Sitron
Brukte produkter i denne oppskriften
Ingredienser for 4 porsjon(er)
- 1 pakning med Gyoza-deigplater (kjøpes ferdig)
Til fyllet:
- 2-3 vårløk
- 1 lite hviløksfedd
- 5 g ingefær
- 200 g spisskål (eller kinakål)
- Salt
- 160 g kjøttdeig av svin eller fjærfe
- 1 ts sukker
- Salt, litt hvit pepper
- 3 ts Kikkoman naturlig brygget soyasaus
- 1 ts sesamolje
- Mel til å underside av gyozaene og ca 3 ss til melvannet
- 6 ss vegetabilsk olje (for steking av ca 10 stykker: 2 ss)