
Spaghetti à la Ponzu med tunfisk og sopp

Ingredienser for 4 porsjon(er)
- 500 g spaghetti
- salt
- 1 boks tunfisk i olje
- 240 g blandet sopp (f.eks shitake, keiserhatt, shimeji)
- 1 hvitløkfedd
- 2 små løk
- 60 g rucola
- 1 liten tørket chilibelg
- 2 ss olivenolje
- nymalen pepper
- 400 g grovhakkede tomater
- 200 ml Kikkoman Ponzu sitron soyasaus
- parmesan
Slik gjør du det
Kok spaghettien etter anvisningen på pakken i kokende saltvann.
La tunfisken dryppe av, rens soppen, skjær shitake og keiserhatt i tynne skiver, løsne shimeji fra stilken. Skrell hvitløk og løk og skjær dem i tynne skiver. Rens og vask rucolaen.Legg chilibelgen i vann så den mykner.
Stek soppen og halvparten av løken i en spiseskje varm olje, smaksett med salt og pepper og ha alt over i en bolle. Varm resten av oljen med hvitløk og chilibelgen i stekeskyen og stek resten av løken i denne blandingen. Hell tomater og ponzu-saus til og gi det hele et oppkok. Bland inn sopp-løk-blandingen, tunfisk, spaghetti og rucola og fjern chilibelgen.
Anrett spaghetti à la Ponzu på tallerkner, dryss reven parmesan og pepper over og server.
Brukte produkter i denne oppskriften
Ingredienser for 4 porsjon(er)
- 500 g spaghetti
- salt
- 1 boks tunfisk i olje
- 240 g blandet sopp (f.eks shitake, keiserhatt, shimeji)
- 1 hvitløkfedd
- 2 små løk
- 60 g rucola
- 1 liten tørket chilibelg
- 2 ss olivenolje
- nymalen pepper
- 400 g grovhakkede tomater
- 200 ml Kikkoman Ponzu sitron soyasaus
- parmesan