Søk
Filter
Soppcarbonara
Bookmark
86 av 290

Soppcarbonara

Soppcarbonara
Total tid 30 min
Forberedelsestid: 30 min
2468 kJ / 587 kcal
Fett: 23.8 g
Protein: 28 g
Karbohydrat: 68.6 g
Mettet fett: 10.2 g
Kostfiber: 6 g
Sukkerarter: 3.5 g
Salt: 3.5 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

  • 350 g spagetti
  • 2 ss olivenolje
  • 2 banansjalottløk, finhakket
  • 25 g smør
  • 500 g blandet sopp (vi har benyttet en blanding av brun sjampinjong og shiitakesopp), snittet i skiver
  • 2 store hvitløkbåter, knust
  • 6 stilker timian, bladene plukket og hakket
  • 4 ss Kikkoman Naturlig brygget soyasaus
  • 3 store egg
  • 100 g parmesan, finrevet (eller vegetarisk hardost) 
  • En liten bunt glatt persille, grovhakket

Slik gjør du det

Kok opp en stor kasserolle med saltet vann og kok pastaen som angitt på pakken. 

Mens nudlene koker, varmer du opp olivenoljen i en stor med panne med høy kant ved middels varme og steker sjalottløkene lett med en klype salt i 5 minutter, til de er myke. Ha i smøret sammen med blandingssoppen og stek den gyllenbrun på sterk varme. Tilsett hvitløk, timian og krydder og la det koke i ett minutt til. Hell i soyasaus og kok videre til hvitløken er blank. Sett 2 spiseskjeer sopp som skal stekes til side. 

Rør sammen eggene med parmesan (ta vare på noe av den til garneringen) samt mye salt og pepper. 

Sett en del av kokevannet til nudlene til side. La nudlene dryppe av seg. Tilsett dem raskt i soppannen med eggemassen og litt nudelvann og bland det sammen. Rør inn nudlene til de er jevnt dekket av sausen og sausen ikke begynner å stivne. Tilfør litt mer nudelvann etter behov, slik at blandingen blir deilig og kremet. Rør inn persille og fordel på 4 tallerkener. Strø på resten av soppen og osten og server. 

Brukte produkter i denne oppskriften

Total tid 30 min
Forberedelsestid: 30 min
2468 kJ / 587 kcal
Fett: 23.8 g
Protein: 28 g
Karbohydrat: 68.6 g
Mettet fett: 10.2 g
Kostfiber: 6 g
Sukkerarter: 3.5 g
Salt: 3.5 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

  • 350 g spagetti
  • 2 ss olivenolje
  • 2 banansjalottløk, finhakket
  • 25 g smør
  • 500 g blandet sopp (vi har benyttet en blanding av brun sjampinjong og shiitakesopp), snittet i skiver
  • 2 store hvitløkbåter, knust
  • 6 stilker timian, bladene plukket og hakket
  • 4 ss Kikkoman Naturlig brygget soyasaus
  • 3 store egg
  • 100 g parmesan, finrevet (eller vegetarisk hardost) 
  • En liten bunt glatt persille, grovhakket