Søtpotet-biff med blandede grønnsakstrimler og avokadokrem
Søk
Filter
Søtpotet-biff med blandede grønnsakstrimler og avokadokrem
Bookmark
100 av 213

Søtpotet-biff med blandede grønnsakstrimler og avokadokrem

Forberedelsestid: 35 min
Energi (per porsjon): 1312 kJ / 314 kcal

Ingredienser for 4 porsjoner

Til avokadokremen:

  • ½ stor avokado
  • 100 ml mandelmelk
  • 2 ss “tykk” kokosmelk
  • ½ ts sitronsaft
  • 1 ts sukker
  • Litt salt og nykvernet pepper

Til grønnsakstilbehøret:

  • hhv. 100 g røde og gule paprika
  • 100 g kenyabønner
  • 1 ss vegetabilsk olje
  • Litt salt og nykvernet pepper

Til søtpotet-biffene:

Slik gjør du det

  1. Avokadokrem: Fjern steinen og skrell avokadoen, skjær fruktkjøttet i grove stykker og mos sammen med mandelmelk og kokosmelk. Ha avokadopuréen i en gryte, varm opp og smak til med sitronsaft, sukker, salt og pepper.
  2. Grønnsakstilbehør: Fjern kjerner og innvendige hinner i paprikaen, vask og kutt paprikaen i strimler. Vask kenyabønner og skjær av endene. Varm opp olje i en stekepanne, tilsett paprikastrimler og kenyabønner, brun lett og krydre med salt og pepper.
  3. Søtpotet-biff: Vask søtpoteter og skjær dem på skrå i ca. 1,5 cm tykke skiver. Legg skivene ved siden av hverandre på en tallerken, dekk til med plastfolie og stek i mikrobølgeovnen ved 450 watt i ca. 4-5 minutter. Fjern folien, la søtpotetene avkjøles litt, og dryss mel på snittflatene.
  4. Varm opp margarin i en stekepanne, stek søtpotetene på begge sider på middels varme til de er gyllenbrune, ta dem ut, legg dem på en tallerken og hold varm.
  5. Ha sukker og eplesaft i stekepannen og kok inn til saften blir tyktflytende. Tilsett soyasaus og kok opp en gang til. Legg søtpotetskivene tilbake i stekepannen og karamelliser sammen med sausen.
  6. Legg grønnsaktilbehøret på tallerken, anrett søtpotet-biffene, dekk med resten av sausen, ha avokadokremen ved siden av og server.

Brukte produkter i denne oppskriften

Ingredienser for 4 porsjoner

Til avokadokremen:

  • ½ stor avokado
  • 100 ml mandelmelk
  • 2 ss “tykk” kokosmelk
  • ½ ts sitronsaft
  • 1 ts sukker
  • Litt salt og nykvernet pepper

Til grønnsakstilbehøret:

  • hhv. 100 g røde og gule paprika
  • 100 g kenyabønner
  • 1 ss vegetabilsk olje
  • Litt salt og nykvernet pepper

Til søtpotet-biffene: