Sikorisalat med ponzu- og granatepledressing

total tid 25 min.
15 min. tilberedningstid
10 min. koketid

Deilig frisk og knasende sprø salat laget på eskaroll, sikori, miniagurk, gulrot og en fruktig granatepledressing med ponzusaus. Pynt med kremet hvitløks- og edamamedipp og server med sprø ciabattachips.

Ingredienser

2 porsjoner
150 g
frosne edamamebønner i belg
1 
lite fedd hvitløk
100 g
yoghurt
nymalt pepper
60 g
liten ciabatta
2 ss
olivenolje
100 g
eskarollsalat
1 
sikori
1 
miniagurk (eller ¼ agurk)
1 
middels stor gulrot
1 
granateple
 ¼ bunt
persille
 ½ ts
honning
Næringsinnhold (per porsjon): 1918 kJ  /  445 kcal
22,5 g Fett
13 g Protein
46,4 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Kok opp vann og ha edamamebønnene i kokende vann i 3-5 minutter. La dem renne av og avkjøles. Skrell hvitløken, mos den sammen med 80 g edamame og yoghurt, krydre deretter med 1-2 ts ponzusaus og pepper.

Steg 2

Skjær ciabattaen i tynne skiver på ca. 2 mm og rist skivene på begge sider i 1 ts oppvarmet sesamolje og 1 ss olivenolje til de er sprø.

Steg 3

Vask eskarollsalaten og sikorien, skjær eskarollen i strimler og plukk bladene av sikorien, skjær dem på langs om nødvendig. Vask agurken og del den på langs. Skrell gulroten og skjær den i biter. Del granateplet i to, fjern kjernene og spar på saften.

Steg 4

Vask persillen, plukk av bladene og grovhakk dem. Bland resten av oljen med persille, granateplesaft, honning og resten av ponzusausen. Krydre med pepper.

Steg 5

Anrett salaten på et fat, ringle over med dressing, pynt med dotter av edamamedipp, server med ciabattachips.

Tips

Tilsett litt serranoskinke.

Pimp opp salaten med stekt kalkunfilet i strimler.

Stek ciabattachipsen med 1 fedd hvitløk eller 1 kvist rosmarin.

Oppskrifts-ID: 1134

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Kok opp vann og ha edamamebønnene i kokende vann i 3-5 minutter. La dem renne av og avkjøles. Skrell hvitløken, mos den sammen med 80 g edamame og yoghurt, krydre deretter med 1-2 ts ponzusaus og pepper.

Skjær ciabattaen i tynne skiver på ca. 2 mm og rist skivene på begge sider i 1 ts oppvarmet sesamolje og 1 ss olivenolje til de er sprø.

Vask eskarollsalaten og sikorien, skjær eskarollen i strimler og plukk bladene av sikorien, skjær dem på langs om nødvendig. Vask agurken og del den på langs. Skrell gulroten og skjær den i biter. Del granateplet i to, fjern kjernene og spar på saften.

Vask persillen, plukk av bladene og grovhakk dem. Bland resten av oljen med persille, granateplesaft, honning og resten av ponzusausen. Krydre med pepper.

Anrett salaten på et fat, ringle over med dressing, pynt med dotter av edamamedipp, server med ciabattachips.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.