Søk
Filter
Shumai-oppskrift
Bookmark
142 av 243

Shumai-oppskrift

Shumai-oppskrift
Total tid 45 min
Forberedelsestid: 45 min
Nutrition facts (per portion): 1588 kJ / 379 kcal
Fett: 13.6 g
Protein: 20.4 g
Carbs: 41.6 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

  • 1 pakning med Gyoza-deigplater (kjøpes ferdig)

Til fyllet:

  • 200 g løk
  • 5-6 Shiitake-sopp (eller brune sjampinjonger)
  • 1 lite stykke ingefær (ca 1 cm)
  • 600 g svinekjøtt (skjært i ca. 1 cm skiver) (alternativ: Kyllingbrystfilet)
  • 2 ts sukker
  • 2 ts kjøttkraft (buljong blandet med vann)
  • 3 ss Kikkoman Naturlig brygget soyasaus
  • 1 ferskt egg
  • 1 ½ ss sesamolje
  • 1 ½ ss risvin (eller hvitvin)
  • 4 ss potetmel
  • Ca. 2 ss frosne erter

Til dippen:

Slik gjør du det

  1. Skyll og hakk løken til fyllet. Skjær av stilken til shiitake-soppen og grovhakk soppen. Skrell og rasp ingefæren. Klapp svinekjøttet tørt, skjær i små biter og fordel det på et skjærebrett. «Hakk godt» med baksiden av en kjøkkenkniv for å finmose kjøttet. 
  2. Ha det finhakkede kjøttet i en stor bolle. Tilsett shiitakesopp, ingefær, sukker, kjøttkraft, soyasaus, egg, sesamolje og sake og kna alt godt for hånd. 
  3. Bland hakket løk og potetmel (hold av litt potetmel til ertene) i en annen bolle. Ha i kjøttblandingen og bland godt.
  4. Spre ut deigene på en arbeidsflate og legg ca 30 g kjøttfylling på hver deig. Form deigen med fyllet til en blomst. Trykk bunnen litt flatt slik at shumaiene kan stå oppreist. 
  5. Dryss over de frosne ertene med potetmelet du la til side, og legg 1 ert på hver shumai. Plasser shumaiene i en dampekurv med tilstrekkelig avstand og damp over høy varme i omtrent 8 minutter. Server shumaiene med soyasaus og sennep. 

Tips: Hvis du ikke bruker en dampekurv: legg et lett oljet bakepapir på en tallerken og legg shumaiene på den med tilstrekkelig avstand. Hell ca. 3 cm vann i en dyp panne (eller wokpanne) og kok opp. Legg tallerkenen med shumai midt i pannen, og damp tildekket i ca 8 minutter.

Deigen som finnes i asiatiske butikker for gyoza og shumai, selges som et frossent produkt og skal brukes opp etter tining. Tint deig skal ikke fryses ned igjen, da deigen vil klebe seg sammen etter tining. 

Ferdig tilberedte shumai kan fryses med godt resultat, og smaker så godt som fersklaget når de tines og serveres igjen. 

Brukte produkter i denne oppskriften

Total tid 45 min
Forberedelsestid: 45 min
Nutrition facts (per portion): 1588 kJ / 379 kcal
Fett: 13.6 g
Protein: 20.4 g
Carbs: 41.6 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

  • 1 pakning med Gyoza-deigplater (kjøpes ferdig)

Til fyllet:

  • 200 g løk
  • 5-6 Shiitake-sopp (eller brune sjampinjonger)
  • 1 lite stykke ingefær (ca 1 cm)
  • 600 g svinekjøtt (skjært i ca. 1 cm skiver) (alternativ: Kyllingbrystfilet)
  • 2 ts sukker
  • 2 ts kjøttkraft (buljong blandet med vann)
  • 3 ss Kikkoman Naturlig brygget soyasaus
  • 1 ferskt egg
  • 1 ½ ss sesamolje
  • 1 ½ ss risvin (eller hvitvin)
  • 4 ss potetmel
  • Ca. 2 ss frosne erter

Til dippen: