
46 av 453
Shakshuka i meksikansk stil
Shakshuka er en varm frokostrett med egg posjert i en tykk tomatsaus. Denne oppskriften for to er krydret med smakene fra Mexico.
Naturlig brygget soyasaus
Hovedretter
Grønnsaker
Meksikansk mat
Påske
Vegetarianer
Snacks
Forberedelsestid < 20 min

Total tid
15 min
Forberedelsestid:
5 min
Matlagingstid
10 min
2617 kJ / 625 kcal
Fett:
24,4 g
Protein:
28,4 g
Karbohydrat:
67,3 g
Ingredienser for 2 porsjon(er)
• 1 ss olivenolje
• 2 laurbærblad
• 1 ss kvernet koriander
• 2 allehåndebær
• ½ løk
• ½ ts chilipepper
• 4 saftige tomater
• 2 ts Kikkoman naturlig brygget soyasaus
• 250 g kokte kidneybønner
• 2 egg
I tillegg:
• Fersk koriander
• 1 avokado
• 1 baguett
• 1 ts svarte sesamfrø
Slik gjør du det
- Varm olivenoljen i en stekepanne. Surr den opphakkede løken i olivenolje. Tilsett tomater i terninger, hakket chili og malt koriander, laurbærblad og allehånde. Stek i cirka 5 minutter.
- Tilsett bønnene og Kikkoman naturlig brygget soyasaus og la det småkoke i ytterligere 5 minutter. Knekk eggene på toppen. Reduser varmen og dekk kjelen med et lokk. Kok til eggehvitene er ugjennomsiktige.
- Dryss over sesamfrø før servering. Server med avokado, fersk koriander og en baguette.
Brukte produkter i denne oppskriften
Total tid
15 min
Forberedelsestid:
5 min
Matlagingstid
10 min
2617 kJ / 625 kcal
Fett:
24,4 g
Protein:
28,4 g
Karbohydrat:
67,3 g
Ingredienser for 2 porsjon(er)
• 1 ss olivenolje
• 2 laurbærblad
• 1 ss kvernet koriander
• 2 allehåndebær
• ½ løk
• ½ ts chilipepper
• 4 saftige tomater
• 2 ts Kikkoman naturlig brygget soyasaus
• 250 g kokte kidneybønner
• 2 egg
I tillegg:
• Fersk koriander
• 1 avokado
• 1 baguett
• 1 ts svarte sesamfrø