Søk
Filter
Shakshuka i meksikansk stil
Bookmark
46 av 453

Shakshuka i meksikansk stil

Shakshuka er en varm frokostrett med egg posjert i en tykk tomatsaus. Denne oppskriften for to er krydret med smakene fra Mexico.

Shakshuka i meksikansk stil
Total tid 15 min
Forberedelsestid: 5 min
Matlagingstid 10 min
2617 kJ / 625 kcal
Fett: 24,4 g
Protein: 28,4 g
Karbohydrat: 67,3 g

Ingredienser for 2 porsjon(er)

• 1 ss olivenolje
• 2 laurbærblad
• 1 ss kvernet koriander
• 2 allehåndebær
• ½ løk
• ½ ts chilipepper
• 4 saftige tomater
• 2 ts Kikkoman naturlig brygget soyasaus
• 250 g kokte kidneybønner
• 2 egg

I tillegg:

• Fersk koriander
• 1 avokado
• 1 baguett
• 1 ts svarte sesamfrø

 

Slik gjør du det

  1. Varm olivenoljen i en stekepanne. Surr den opphakkede løken i olivenolje. Tilsett tomater i terninger, hakket chili og malt koriander, laurbærblad og allehånde. Stek i cirka 5 minutter.
  2. Tilsett bønnene og Kikkoman naturlig brygget soyasaus og la det småkoke i ytterligere 5 minutter. Knekk eggene på toppen. Reduser varmen og dekk kjelen med et lokk. Kok til eggehvitene er ugjennomsiktige.
  3. Dryss over sesamfrø før servering. Server med avokado, fersk koriander og en baguette.

Brukte produkter i denne oppskriften

Total tid 15 min
Forberedelsestid: 5 min
Matlagingstid 10 min
2617 kJ / 625 kcal
Fett: 24,4 g
Protein: 28,4 g
Karbohydrat: 67,3 g

Ingredienser for 2 porsjon(er)

• 1 ss olivenolje
• 2 laurbærblad
• 1 ss kvernet koriander
• 2 allehåndebær
• ½ løk
• ½ ts chilipepper
• 4 saftige tomater
• 2 ts Kikkoman naturlig brygget soyasaus
• 250 g kokte kidneybønner
• 2 egg

I tillegg:

• Fersk koriander
• 1 avokado
• 1 baguett
• 1 ts svarte sesamfrø