Shabu-Shabu (Japansk Hot Pot)

total tid 20 min.
20 min. tilberedningstid

Ingredienser

2 porsjoner
150 g
tynnskivet oksekjøtt til koking
4 
shiitake-sopp (alternativt: sjampinjonger, østerssopp)
150 g
Hakusai (kinakål) (alternativt: savoykål, mangold)
 ½ bunt
spinat/løvetann/ruccola
 ½ bunt
vårløk (alternativt: purre)
6 dl
kokebuljong: 1 knippe tare og vann (eventuelt: fiske-/kjøtt-/grønnsakbuljong)

Til sesamsausen (lager du selv):

4 ss
sesampasta eller peanøttpasta
2 ss
eplesaft
 ½ ts
sukker
hvit pepper etter smak
Næringsinnhold (per porsjon): 1854 kJ  /  443 kcal

Tilberedning

Skjær kjøttskivene i stykker. Fjern stilkene fra shiitake-soppene og skjær resten dekorativt opp. Kutt stilkene til kinakålen i 4-5 cm biter og skjær bladene i spiselige stykker. Kutt spinaten grovt opp, og skjær vårløken på skrå i 5-6 cm stenger. Bland ingrediensene til sesamsausen. Kok opp kraften. Kok kjøttet lett i buljongen, og kok resten av ingrediensene mens du spiser. Nyt måltidet med sesamsaus og Ponzu som dipp-sauser.

Oppskrifts-ID: 63

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Skjær kjøttskivene i stykker. Fjern stilkene fra shiitake-soppene og skjær resten dekorativt opp. Kutt stilkene til kinakålen i 4-5 cm biter og skjær bladene i spiselige stykker. Kutt spinaten grovt opp, og skjær vårløken på skrå i 5-6 cm stenger. Bland ingrediensene til sesamsausen. Kok opp kraften. Kok kjøttet lett i buljongen, og kok resten av ingrediensene mens du spiser. Nyt måltidet med sesamsaus og Ponzu som dipp-sauser.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.