Risruller med rå tunfisk
Søk
Filter
Risruller med rå tunfisk
Bookmark
187 av 203

Risruller med rå tunfisk

Forberedelsestid: 30 min
Energi (per porsjon): 431 kJ / 103 kcal

Ingredienser for 4 porsjoner

  • 300 g japansk sushi-ris
  • 4 nori-ark
  • 200 g rå tunfisk, hakket i små terninger
  • 1 avokado, hakket i små terninger
  • Saft fra 1/2 sitron
  • 3 stk vårløk, finhakket
  • 1 gul paprika, i små terninger
  • 3 ss Kikkoman glutenfri teriyaki-marinade
  • 1 ts wasabi-pasta
  • 2 ts ristede sesamfrø
  • 1 håndfull friske spinatblader

Slik gjør du det

Skyll sushi-ris til vannet er klart. Ha alt i en tykkbunnet kjele med 330 ml vann. Kok opp, og sett på lokket. Når vannet fosskoker, still varmen på laveste nivå og la risen småkoke i 12 minutter. La lokket være på, slå av komfyren og la risen trekke i 10 minutter. Ta av lokket, og rør i risen med en gaffel.

Bland tunfisk, avokado og sitronsaft i en skål før du forsiktig rører inn vårløk og paprika. Rør den glutenfrie teriyaki-marinaden sammen med wasabi-pastaen til pastaen løses opp. Dette tilsettes tunfisken, sammen med sesamfrøene.

Fordel risen på nori-arkene. Legg spinat på den ene halvparten, og tunfiskblandingen på den andre. Brett den andre siden av nori-arket over, og skjær hver pakke opp i 4 striper. Rull stykkene sammen, og server.

Brukte produkter i denne oppskriften

Ingredienser for 4 porsjoner

  • 300 g japansk sushi-ris
  • 4 nori-ark
  • 200 g rå tunfisk, hakket i små terninger
  • 1 avokado, hakket i små terninger
  • Saft fra 1/2 sitron
  • 3 stk vårløk, finhakket
  • 1 gul paprika, i små terninger
  • 3 ss Kikkoman glutenfri teriyaki-marinade
  • 1 ts wasabi-pasta
  • 2 ts ristede sesamfrø
  • 1 håndfull friske spinatblader