Risruller med kylling og purre
Søk
Filter
Risruller med kylling og purre
Bookmark
75 av 203

Risruller med kylling og purre

Forberedelsestid: 30 min
Energi (per porsjon): 454 kJ / 109 kcal

Ingredienser for 4 porsjoner

  • 300 g japansk sushi-ris
  • 4 nori-ark
  • 1 ss vegetabilsk olje
  • 2 purre, skåret i skiver
  • 2 kyllingbryst uten skinn, skåret i tynne skiver
  • 1 stort hvitløksfedd, most
  • 6 ss Kikkoman Teriyaki-barbecuesauce med honning
  • 1 gulrot, skrellet og raspet
  • 2 ts ristede sesamfrø
  • 1 håndfull friske spinatblader

Slik gjør du det

Skyll sushi-risen til vannet er klart. Hell den i en tykkbunnet kjele, og tilsett 330 ml vann. Kok opp, og legg et lokk på kjelen. Når vannet fosskoker, stiller du varmen på laveste nivå og lar risen småkoke i 12 minutter. La lokket være på, slå av komfyren og la risen trekke i 10 minutter. Ta av lokket, og rør i risen med en gaffel.

Mens risen koker, varmer du litt olje i en stor stekepanne og steker purren i 5 minutter. Til slutt tilsetter du kyllingen. Stek videre i 3 til 4 minutter. Tilsett hvitløk og Kikkoman Teriyaki-barbecuesauce med honning, og la det hele steke i enda 2 til 3 minutter, til sausen er varm. Tilsett den raspede gulroten.

Fordel risen på nori-arkene får du legger spinat på den ene halvparten, og blandingen av kylling og purre på den andre. Dryss sesamfrø over. Brett den andre siden av nori-arket over, og skjær i opp i 4 striper. Rull stykkene sammen, og server.

Brukte produkter i denne oppskriften

Ingredienser for 4 porsjoner

  • 300 g japansk sushi-ris
  • 4 nori-ark
  • 1 ss vegetabilsk olje
  • 2 purre, skåret i skiver
  • 2 kyllingbryst uten skinn, skåret i tynne skiver
  • 1 stort hvitløksfedd, most
  • 6 ss Kikkoman Teriyaki-barbecuesauce med honning
  • 1 gulrot, skrellet og raspet
  • 2 ts ristede sesamfrø
  • 1 håndfull friske spinatblader