Ramen

total tid 185 min.
20 min. tilberedningstid
165 min. koketid

Authentic Japanese ramen is available in many versions. This recipe has a rich stock and chashu (Japanese pork belly) and, of course, ramen noodles. It takes a while to cook, but if you make extra chashu to freeze, it’s really quick to serve another time.

Ingredienser

4 porsjoner

Chashu

600 g
tynnribbe uten bein og svor
1 
purre
25 g
revet ingefærrot
1 ½ dl
sake
3 ½ dl
water
100 g
rørsukker

Ramen

1,2 liter
kylling- eller kjøttbuljong
5 ss
misopasta
4 ss
mirin (søt risvin)
3 ss
riseddik
300 g
ramen nudler
10 
store shiitakesopp
200 g
mais
4 
egg
4 
finhakket vårløk
2 
nori-ark

Tilberedning

Steg 1

Rull ribben sammen, og surr bomullstråd rundt slik at den holder fasongen. Stek ribberullen i en stekepannen til den får en gyllen farge på alle sider. Legg kjøttet i en gryte sammen med de andre charshu-ingrediensene og la det koke. Skru ned varmen og la det putre i rundt to timer. Snu kjøttet hver halvtime. Ta ut kjøttet og la det avkjøle.

Steg 2

Skjær kjøttet i 0,5-1 cm tykke skiver og grill de i ovnen.

Steg 3

Kok opp buljongen. Tilsett misopasta, soyasaus, mirin og riseddik og la det småkoke i 15  minutter.

Steg 4

Kok eggene i syv minutter.

Steg 5

Stek sopp, mais, vårløk, skivet charshu, de kokte eggeplommene og oppskåret nuri lett i en stekepanne.

Steg 6

Kok nudlene etter anvisning på pakken. Hell av vannet og legg de i dype boller. Legg over de andre ingrediensene, hell over suppen og server.

Oppskrifts-ID: 692

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Rull ribben sammen, og surr bomullstråd rundt slik at den holder fasongen. Stek ribberullen i en stekepannen til den får en gyllen farge på alle sider. Legg kjøttet i en gryte sammen med de andre charshu-ingrediensene og la det koke. Skru ned varmen og la det putre i rundt to timer. Snu kjøttet hver halvtime. Ta ut kjøttet og la det avkjøle.

Skjær kjøttet i 0,5-1 cm tykke skiver og grill de i ovnen.

Kok opp buljongen. Tilsett misopasta, soyasaus, mirin og riseddik og la det småkoke i 15  minutter.

Kok eggene i syv minutter.

Stek sopp, mais, vårløk, skivet charshu, de kokte eggeplommene og oppskåret nuri lett i en stekepanne.

Kok nudlene etter anvisning på pakken. Hell av vannet og legg de i dype boller. Legg over de andre ingrediensene, hell over suppen og server.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.