Ramen med skinke og marinert egg

total tid 200 min.
80 min. tilberedningstid
120 min. koketid

Lag deilig og tradisjonell japansk ramen med svinekjøtt og nudler. Middagen er reddet med denne enkle oppskriften!

Ingredienser

4 porsjoner
3 
tørkede tomater
4 ½ stykke
tørket sopp (f.eks steinsopp, sjampinjong, shiitakesopp)
1 
fedd hvitløk
1 
litt purre (ca. 3 cm)
1 
litt ingefær (ca. 1 cm)
1 ss
kjøttbuljong
4 ss
sukker
1 klype
nykvernet svart pepper

Marinerte egg:

2 
egg
2 ss
hønsekraft
1 ss
sukker

Ramensuppen:

200 g
ramennudler/nudler etter eget ønske
16 ss
ramen-base
1,4 liter
varm kraft (f.eks. kylling, storfe, grønnsak, fisk)
1 
vårløk
120 g
skinke etter eget ønske (i skiver)
4 ss
sprøstekt løk
8 
små stykker noriblader
Smak til med nykvernet hvit pepper
Næringsinnhold (per porsjon): 1640 kJ  /  387 kcal
10 g Fett
23,8 g Protein
50 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Legg soyasaus, tørkede tomater og sopp i lake over natten for å lage ramen-basen.

Steg 2

Skrell hvitløk og hakk den i fine biter. Vask purre og skjær den i fine ringer.

Steg 3

Skrell ingefær, skjær i skiver, og kok opp med hvitløk, purre, kjøttbuljong, sukker, pepper og soyasausblanding.

Steg 4

Ta ramen-basen av komfyren, la basen avkjøles og hell gjennom en finmasket sil.

Steg 5

For de marinerte eggene koker du eggene etter eget ønske og fjerner skallet. Kok opp hønsekraft, soyasaus og sukker, ha det sammen med eggene i en frysepose, press ut luften og mariner i 1-2 timer.

Steg 6

Tilbered nudlene til ramensuppen etter anvisningen på pakken. Tilsett 3 ½ - 4 ss ramen-base og 350 ml varm kraft i fire skåler (gjerne Donburi skåler). Drypp nudlene godt av og legg dem i suppen.

Steg 7

Skjær vårløk i fine ringer og vask godt. Del eggene i to. Ha skinken med de marinerte eggene og sprøstekt løk i suppen og pynt med vårløk og noriblader. Dryss over pepper etter eget ønske og server.

Alternatively Kikkoman Tamari gluten-free Soy Sauce or Kikkoman Organic Soy Sauce can be used.

Oppskrifts-ID: 128

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Legg soyasaus, tørkede tomater og sopp i lake over natten for å lage ramen-basen.

Skrell hvitløk og hakk den i fine biter. Vask purre og skjær den i fine ringer.

Skrell ingefær, skjær i skiver, og kok opp med hvitløk, purre, kjøttbuljong, sukker, pepper og soyasausblanding.

Ta ramen-basen av komfyren, la basen avkjøles og hell gjennom en finmasket sil.

For de marinerte eggene koker du eggene etter eget ønske og fjerner skallet. Kok opp hønsekraft, soyasaus og sukker, ha det sammen med eggene i en frysepose, press ut luften og mariner i 1-2 timer.

Tilbered nudlene til ramensuppen etter anvisningen på pakken. Tilsett 3 ½ - 4 ss ramen-base og 350 ml varm kraft i fire skåler (gjerne Donburi skåler). Drypp nudlene godt av og legg dem i suppen.

Skjær vårløk i fine ringer og vask godt. Del eggene i to. Ha skinken med de marinerte eggene og sprøstekt løk i suppen og pynt med vårløk og noriblader. Dryss over pepper etter eget ønske og server.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06
07

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.