Posjert torsk med smørsaus

total tid 45 min.
10 min. tilberedningstid
35 min. koketid

Ingredienser

4 porsjoner
600 g
600 g torskefilet (uten skinn)
2 
sjalottløk
 ¼ bunt
persille
1 
liten sitron
8 
små poteter
2 
gulrøtter
1 
brokkoli
1 
gul paprika
60 g
smør
50 ml
grønnsaksbuljong
3 ss
olje
Fersk malt pepper
Næringsinnhold (per porsjon): 2148 kJ  /  514 kcal
21,1 g Fett
38,3 g Protein
38,7 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Skrell sjalottløkene og skjær de i små terninger. Skyll persillen, klapp den tørr, plukk av bladene og finhakk dem. Halver sitronene og klem ut saften i en skål.

Steg 2

Skrell potetene, vask dem, del dem i to og kok i kokende vann i ca. 15-20 minutter. Skrell og vask gulrøttene, skjær i ca. 1 cm tykke skiver og tilsett sammen med potetene etter ca. 10 minutter. Skjær brokkoli i buketter, vask, tilsett i potet- og gulrotblandingen og kok sammen i ca. 5 minutter. Halver paprikaen, fjern stilken og frøene, vask paprikaen og skjær i små biter.

Steg 3

Surr potetene, gulrøttene, brokkolien og paprikaen i litt oppvarmet smør i en stekepanne, tilsett kraften og kok i ca. 5 minutter.

Steg 4

Varm 1 ss olje i en panne, tilsett sjalottløken, la surre lett, ta pannen av platen og hold den varm. Rist langsomt paneringsmelet i den gjenværende oppvarmede oljen på middels varme til det er gyldenbrunt. Tilsett resten av smøret og la det smelte. Tilsett surret sjalottløk, persille og sitronsaft, og smak til med soyasaus og pepper.

Steg 5

Skjær torskefilet i 4 biter og posjer dem. Anrett potet- og grønnsaksblandingen på tallerkener, legg torskefilet på toppen, hell smørsausen over og server.

Oppskrifts-ID: 841

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Skrell sjalottløkene og skjær de i små terninger. Skyll persillen, klapp den tørr, plukk av bladene og finhakk dem. Halver sitronene og klem ut saften i en skål.

Skrell potetene, vask dem, del dem i to og kok i kokende vann i ca. 15-20 minutter. Skrell og vask gulrøttene, skjær i ca. 1 cm tykke skiver og tilsett sammen med potetene etter ca. 10 minutter. Skjær brokkoli i buketter, vask, tilsett i potet- og gulrotblandingen og kok sammen i ca. 5 minutter. Halver paprikaen, fjern stilken og frøene, vask paprikaen og skjær i små biter.

Surr potetene, gulrøttene, brokkolien og paprikaen i litt oppvarmet smør i en stekepanne, tilsett kraften og kok i ca. 5 minutter.

Varm 1 ss olje i en panne, tilsett sjalottløken, la surre lett, ta pannen av platen og hold den varm. Rist langsomt paneringsmelet i den gjenværende oppvarmede oljen på middels varme til det er gyldenbrunt. Tilsett resten av smøret og la det smelte. Tilsett surret sjalottløk, persille og sitronsaft, og smak til med soyasaus og pepper.

Skjær torskefilet i 4 biter og posjer dem. Anrett potet- og grønnsaksblandingen på tallerkener, legg torskefilet på toppen, hell smørsausen over og server.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.