Påskekake med karamellglasur

total tid 60 min.
60 min. tilberedningstid

En påskekake som ikke bare ser vakker ut, men som også smaker deilig. Med kefir i røren blir kaken ekstra saftig og holder seg lenger.

Ingredienser

8 porsjoner
70 g
romtemperert smør
4 
egg
100 g
sukker
1 ½ dl
kefir
2 ts
bakepulver
220 g
hvetemel

Karamell:

100 g
sukker
2 ss
vann
1 ss
smør
1 dl
kremfløte

Pynt:

Pistasjnøtter
Næringsinnhold (per porsjon): 12861 kJ  /  3072 kcal
140 g Fett
66 g Protein
385 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Rør sammen smør og sukker. Tilsett ett og ett egg mens du rører. Tilsett så kefir og Ponzu.

Steg 2

Sikt mel og bakepulver i en egen bolle.

Steg 3

Bland det tørre og det våte forsiktig sammen, og ikke rør lenger enn til ingrediensene er blandet sammen.

Steg 4

Pensle formen med smør og dryss et tynt lag mel i bunnen. Hell røren over i formen.

Steg 5

Stek kaken i en forvarmet ovn på 160 grader i ca. 40-45 minutter (eller til en tannpirker kommer ren ut).

Steg 6

Avkjøl kaken.

Steg 7

Karamell:

Ha sukker og vann i en kjele, og varm opp til sukkeret er helt flytende og fargen endres til karamellbrun (merk: sukkeret skal ikke være for brunt, da blir karamellen bitter). Ta kjelen av platen, tilsett smør og kremfløte. Rør kraftig sammen. Sett kjelen tilbake på platen og varm opp karamellen. Tilsett Kikkoman Ponzu og rør til alle ingrediensene er godt blandet og karamellen tykner litt.

La karamellen avkjøles litt og hell over kaken. Pynt med skivede pistasjnøtter.

Oppskrifts-ID: 964

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Rør sammen smør og sukker. Tilsett ett og ett egg mens du rører. Tilsett så kefir og Ponzu.

Sikt mel og bakepulver i en egen bolle.

Bland det tørre og det våte forsiktig sammen, og ikke rør lenger enn til ingrediensene er blandet sammen.

Pensle formen med smør og dryss et tynt lag mel i bunnen. Hell røren over i formen.

Stek kaken i en forvarmet ovn på 160 grader i ca. 40-45 minutter (eller til en tannpirker kommer ren ut).

Avkjøl kaken.

Karamell:

Ha sukker og vann i en kjele, og varm opp til sukkeret er helt flytende og fargen endres til karamellbrun (merk: sukkeret skal ikke være for brunt, da blir karamellen bitter). Ta kjelen av platen, tilsett smør og kremfløte. Rør kraftig sammen. Sett kjelen tilbake på platen og varm opp karamellen. Tilsett Kikkoman Ponzu og rør til alle ingrediensene er godt blandet og karamellen tykner litt.

La karamellen avkjøles litt og hell over kaken. Pynt med skivede pistasjnøtter.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06
07

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.