Okonomiyaki «Herlige japanske pannekaker» med sjømat
Søk
Filter
Okonomiyaki «Herlige japanske pannekaker» med sjømat
Bookmark
122 av 213

Okonomiyaki «Herlige japanske pannekaker» med sjømat

Forberedelsestid: 30 min
Energi (per porsjon): 1965 kJ / 470 kcal

Ingredienser for 2 porsjoner

Til løk-Ponzuen:

  • 100 g spisskål
  • 2 vårløk
  • 40 g blekksprut
  • 40 g reker
  • 40 g kamskjell (eller laksefilet)
  • Salt
  • 2 ss sprøstekt løk

Til deigen:

  • 200 ml Dashi-buljong (eller grønnsakbuljong)
  • 1 ferskt egg
  • 90 g hvetemel type 405
  • 10 g potetmel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ss vegetabilsk olje
  • Noen ferske chilistrimler

Slik gjør du det

  1. Til løkponzuen, skrell løken, rasp den fin og bland med sitronponzuen. Vask gressløken, klapp den tørr, kutt i ruller og tilsett.
  2. Rens spisskålen, skjær den i ca 3 cm lange strimler og skyll den. Rens vårløken, skjær den i ca 2-3 mm lange ringer og skyll den.
  3. Til deigen visper du dashi-buljongen og egget i en bolle. Bland hvetemel og potetmel, tilsett sammen med bakepulver i dashi-egg-blandingen, og rør godt for å unngå klumper. Tilsett spisskål og vårløk i deigen og bland godt. Sett til siden 4 ss av deigen.
  4. Vask blekksprut, reker og kamskjell (laks), klapp tørt, skjær eventuelt i små terninger og salt forsiktig.
  5. Varm opp 1 ss olje i en stor panne (minst 32 cm Ø), hell halvparten av deigen og grønnsaksblandingen i pannen, fordel grønnsakene jevnt og bre ut blandingen i to sirkler på ca 15-18 cm med en slikkepott. Strø over 1 ss sprøstekt løk, legg halvparten av sjømaten oppå, og stek ved middels varme i 2-3 minutter.
  6. Spre over halvparten av deigen som er satt til side (2 ss). Vend pannekaken forsiktig med en stekespade, og stek videre i 4-5 minutter (skru varmen litt ned). Tilbered de andre pannekakene på akkurat samme måte.
  7. Legg okonomiyakiene på to tallerkener med fiskesiden opp, pynt med chilistrimlene og server med løkponzuen.

Brukte produkter i denne oppskriften

Ingredienser for 2 porsjoner

Til løk-Ponzuen:

  • 100 g spisskål
  • 2 vårløk
  • 40 g blekksprut
  • 40 g reker
  • 40 g kamskjell (eller laksefilet)
  • Salt
  • 2 ss sprøstekt løk

Til deigen:

  • 200 ml Dashi-buljong (eller grønnsakbuljong)
  • 1 ferskt egg
  • 90 g hvetemel type 405
  • 10 g potetmel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ss vegetabilsk olje
  • Noen ferske chilistrimler