Søk
Filter
230 av 458

Maki Sushi

Slik lager du din egen deilige sardin og laksesushi.

Maki Sushi
Total tid 35 min
Forberedelsestid: 35 min
290 kJ / 69 kcal
Fett: 2 g
Protein: 4 g
Karbohydrat: 8,6 g

Ingredienser for 12 porsjon(er)

Maki Sushi med sardiner og basilikum

  • 40 g sardinfillet, i olje (på boks)
  • 2 ts Kikkoman naturlig brygget soyasaus
  • 2 ts syltet ingefær eller opphakket ingefær
  • 3-4 basilikumblader
  • ½ noriblad
  • 70 g kokt sushiris*
  • ½ ts wasabipasta

Maki Sushi med laksepoke

  • 2 rå laksestrimler, omtrent 6-9cm lange
  • 1 ss Kikkoman Poke Saus*
  • 1 lang agurkstrimmel, omtrent 10-12cm lange
  • ½ noriblad
  • 70 g kokt sushiris**
  • ½ ts wasabipasta

*Alternativ til Kikkoman Poke Saus: 10 g Kikkoman naturlig brygget soyasaus, 3 g sukker, 2 g sitronsaft.

Til servering:

Syltet ingefær, wasabipasta og Kikkoman naturlig brygget soyasaus

Slik gjør du det

1) Maki Sushi med sardiner og basilikum

  1. Tørk oljen av sardinene med et papirhåndkle og hakk opp sardinene.
  2. Legg sardinene i en bolle og tilsett Kikkoman soyasausen.
  3. Grovhakk ingefæren og plukk basilikumbladene.
  4. Bland ingefær, basilikum og marinerte sardiner.
  5. Legg ½ noriblad på sushimatten.
  6. Fordel sushirisen på den med våte fingre.
  7. Smør wasabipasta med fingeren på langs ned langs midten av sushirisen (wasabipasta kan sløyfes).
  8. Legg 4 ts sardinblanding på langs ned langs midten av sushirisen.
  9. Rull sammen ved hjelp av sushimatten og skjær i 6 like store biter.
  10. Garner med syltet ingefær og wasabipasta.

2) Maki Sushi med laksepoke

  1. Mariner laksestrimlene i Kikkoman Poke Sauce* i omtrent 30 minutter.
  2. Fjern frøene fra agurken og skjær agurken i tynnere strimler.
  3. Legg ½ noriblad på sushimatten.
  4. Fordel sushirisen på den med våte fingre.
  5. Smør wasabipasta med fingeren på langs ned langs midten av sushirisen (wasabipasta kan sløyfes).
  6. Legg marinerte laksestrimler og agurkstrimler på langs ned langs midten av sushirisen.
  7. Rull sammen og skjær i 6 like store biter ved hjelp av sushimatten.
  8. Garner med syltet ingefær og wasabipasta.

*Sushiris (omtrent. 1 kg kokt sushiris)

  • 450 g (540 ml) japansk ris
  • 450 ml vann

Kok ris først og krydre deretter med

eller eventuelt:

  • 70 ml risedikk
  • 30 g sukker
  • 15 g salt

Tips: Når du koker ris, bruk forholdet ris: vann = 1 : 1. Det brukes mindre vann når du tilbereder sushiris enn når du tilbereder konvensjonell ris.

Total tid 35 min
Forberedelsestid: 35 min
290 kJ / 69 kcal
Fett: 2 g
Protein: 4 g
Karbohydrat: 8,6 g

Ingredienser for 12 porsjon(er)

Maki Sushi med sardiner og basilikum

  • 40 g sardinfillet, i olje (på boks)
  • 2 ts Kikkoman naturlig brygget soyasaus
  • 2 ts syltet ingefær eller opphakket ingefær
  • 3-4 basilikumblader
  • ½ noriblad
  • 70 g kokt sushiris*
  • ½ ts wasabipasta

Maki Sushi med laksepoke

  • 2 rå laksestrimler, omtrent 6-9cm lange
  • 1 ss Kikkoman Poke Saus*
  • 1 lang agurkstrimmel, omtrent 10-12cm lange
  • ½ noriblad
  • 70 g kokt sushiris**
  • ½ ts wasabipasta

*Alternativ til Kikkoman Poke Saus: 10 g Kikkoman naturlig brygget soyasaus, 3 g sukker, 2 g sitronsaft.

Til servering:

Syltet ingefær, wasabipasta og Kikkoman naturlig brygget soyasaus