
Maki Sushi
Slik lager du din egen deilige sardin og laksesushi.

Ingredienser for 12 porsjon(er)
Maki Sushi med sardiner og basilikum
- 40 g sardinfillet, i olje (på boks)
- 2 ts Kikkoman naturlig brygget soyasaus
- 2 ts syltet ingefær eller opphakket ingefær
- 3-4 basilikumblader
- ½ noriblad
- 70 g kokt sushiris*
- ½ ts wasabipasta
Maki Sushi med laksepoke
- 2 rå laksestrimler, omtrent 6-9cm lange
- 1 ss Kikkoman Poke Saus*
- 1 lang agurkstrimmel, omtrent 10-12cm lange
- ½ noriblad
- 70 g kokt sushiris**
- ½ ts wasabipasta
*Alternativ til Kikkoman Poke Saus: 10 g Kikkoman naturlig brygget soyasaus, 3 g sukker, 2 g sitronsaft.
Til servering:
Syltet ingefær, wasabipasta og Kikkoman naturlig brygget soyasaus
Slik gjør du det
1) Maki Sushi med sardiner og basilikum
- Tørk oljen av sardinene med et papirhåndkle og hakk opp sardinene.
- Legg sardinene i en bolle og tilsett Kikkoman soyasausen.
- Grovhakk ingefæren og plukk basilikumbladene.
- Bland ingefær, basilikum og marinerte sardiner.
- Legg ½ noriblad på sushimatten.
- Fordel sushirisen på den med våte fingre.
- Smør wasabipasta med fingeren på langs ned langs midten av sushirisen (wasabipasta kan sløyfes).
- Legg 4 ts sardinblanding på langs ned langs midten av sushirisen.
- Rull sammen ved hjelp av sushimatten og skjær i 6 like store biter.
- Garner med syltet ingefær og wasabipasta.
2) Maki Sushi med laksepoke
- Mariner laksestrimlene i Kikkoman Poke Sauce* i omtrent 30 minutter.
- Fjern frøene fra agurken og skjær agurken i tynnere strimler.
- Legg ½ noriblad på sushimatten.
- Fordel sushirisen på den med våte fingre.
- Smør wasabipasta med fingeren på langs ned langs midten av sushirisen (wasabipasta kan sløyfes).
- Legg marinerte laksestrimler og agurkstrimler på langs ned langs midten av sushirisen.
- Rull sammen og skjær i 6 like store biter ved hjelp av sushimatten.
- Garner med syltet ingefær og wasabipasta.
*Sushiris (omtrent. 1 kg kokt sushiris)
- 450 g (540 ml) japansk ris
- 450 ml vann
Kok ris først og krydre deretter med
eller eventuelt:
- 70 ml risedikk
- 30 g sukker
- 15 g salt
Tips: Når du koker ris, bruk forholdet ris: vann = 1 : 1. Det brukes mindre vann når du tilbereder sushiris enn når du tilbereder konvensjonell ris.
Brukte produkter i denne oppskriften
Ingredienser for 12 porsjon(er)
Maki Sushi med sardiner og basilikum
- 40 g sardinfillet, i olje (på boks)
- 2 ts Kikkoman naturlig brygget soyasaus
- 2 ts syltet ingefær eller opphakket ingefær
- 3-4 basilikumblader
- ½ noriblad
- 70 g kokt sushiris*
- ½ ts wasabipasta
Maki Sushi med laksepoke
- 2 rå laksestrimler, omtrent 6-9cm lange
- 1 ss Kikkoman Poke Saus*
- 1 lang agurkstrimmel, omtrent 10-12cm lange
- ½ noriblad
- 70 g kokt sushiris**
- ½ ts wasabipasta
*Alternativ til Kikkoman Poke Saus: 10 g Kikkoman naturlig brygget soyasaus, 3 g sukker, 2 g sitronsaft.
Til servering:
Syltet ingefær, wasabipasta og Kikkoman naturlig brygget soyasaus