
Lune grønnsaker med grønn saus

Ingredienser for 4 porsjon(er)
- 2 små gulrøtter
- 200 g gulbete
- 200 g gulrot
- 2 små squash
- 100 g sukkererter
- 8 grønne asparges
- 1 ss olivenolje
- 1 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus
Til saus:
- 1 hasselnøtt
- ½ bunt koriander
- 20 stilker persille
- 2 stilker mynte
- 1 liten, hvit salatløk
- 3 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus
- 3 ss olivenolje
- 3 ss sitronsaft
- 1 ss smør
- Pepper
Slik gjør du det
Skrell grønnsakene, vask dem og kutt dem opp i terninger. Varm opp oljen og Kikkoman soyasaus, i en wokpanne. Tilsett gulrøtter, beter og røtter, og la det hele surre på middels varme i 8 minutter. Vend ofte. Tilsett squash, erter og asparges, og stek videre i 5-6 minutter mens du hele tiden vender på grønnsakene. De skal bevare sin sprø konsistens.
Hakk hasselnøttene opp i små biter. Vask og hakk opp urtene til sausen. Skrell og hakk salatløk. Hell det hele i en bolle med Kikkoman naturlig bryggede soyasaus, olje og sitronsaft. Rør om. Legg de varme grønnsakene i en bolle, hell sausen over og strø den opphakkede hasselnøtten over før servering.
Serveringsforslag: Denne retten kan serveres med quinoa eller speltkorn.
Brukte produkter i denne oppskriften
Ingredienser for 4 porsjon(er)
- 2 små gulrøtter
- 200 g gulbete
- 200 g gulrot
- 2 små squash
- 100 g sukkererter
- 8 grønne asparges
- 1 ss olivenolje
- 1 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus
Til saus:
- 1 hasselnøtt
- ½ bunt koriander
- 20 stilker persille
- 2 stilker mynte
- 1 liten, hvit salatløk
- 3 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus
- 3 ss olivenolje
- 3 ss sitronsaft
- 1 ss smør
- Pepper