Langstekt oksekjøtt i rødvin

5 1 vurderinger
total tid 180 min.
180 min. tilberedningstid

Ingredienser

4 porsjoner
175 g
bacon, hakket
2 ss
solsikkeolje
900 g
grytekjøtt, skåret i 4 cm store stykker
12 
små sjalottløk, skrellet
12 
babygulrøtter, delt i rustikke biter
1 ss
mel
3 dl
rødvin
3 dl
kjøttbuljong
100 g
sjampinjong
1 ts
tørket Provence-krydder
4 ss
Frisk kruspersille, grovhakket

Tilberedning

Steg 1

Kutt kjøttet i terninger og stek i litt smør, eller nøytral olje, på middels varme til kjøttet er brunet, ca. 2 minutter. Stek i to omganger. Krydre med salt og pepper underveis. Ha kjøttet over i en stor gryte. Stek deretter baconet og ha over i samme gryte.

 

Steg 2

Senk varmen og stek sjalottløk. La surre til den blir blank og myk. Stek deretter gulrøttene ca. 2 minutter og legg grønnsakene til side. 

Steg 3

Rør inn melet i litt vin og tilsett deretter resten av vinen i kjøttgryta. Tilsett kjøttbuljong og Kikkoman Soyasaus i gryta. Gi det et lite oppkok og senk varmen. La småkoke ca. 1 time

Steg 4

Tilsett de stekte grønnsakene, sopp og krydder i gryta etter at kjøttet har småkokt ca.1 time. La gryta trekke på svak varme i ytterligere 1,5 time. Server med potetmos, grønnsaker og hakket persille. 

Steg 5

Et alternativ er å bruke en jerngryte og la stå i ovnen på 160 °C, over- og undervarme. 

Tip

Tuck a sheet of foil under the casserole lid to make a tight seal so none of the precious cooking juices can evaporate.

Er gryten stor nok, kan du tilsette flere grønnsaker når det gjenstår ca. 1 time av koketiden. Babygulrøtter, kålrot og nypoteter passer godt. Da får du en velsmakende gryterett.

Oppskrifts-ID: 461

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Kutt kjøttet i terninger og stek i litt smør, eller nøytral olje, på middels varme til kjøttet er brunet, ca. 2 minutter. Stek i to omganger. Krydre med salt og pepper underveis. Ha kjøttet over i en stor gryte. Stek deretter baconet og ha over i samme gryte.

 

Senk varmen og stek sjalottløk. La surre til den blir blank og myk. Stek deretter gulrøttene ca. 2 minutter og legg grønnsakene til side. 

Rør inn melet i litt vin og tilsett deretter resten av vinen i kjøttgryta. Tilsett kjøttbuljong og Kikkoman Soyasaus i gryta. Gi det et lite oppkok og senk varmen. La småkoke ca. 1 time

Tilsett de stekte grønnsakene, sopp og krydder i gryta etter at kjøttet har småkokt ca.1 time. La gryta trekke på svak varme i ytterligere 1,5 time. Server med potetmos, grønnsaker og hakket persille. 

Et alternativ er å bruke en jerngryte og la stå i ovnen på 160 °C, over- og undervarme. 

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.