Laksefilet i appelsinsaus med fløtesaus med sjampinjong

total tid 80 min.
60 min. tilberedningstid
20 min. marineringstid

Ingredienser

4 porsjoner

Til appelsinmarinade med soyasaus:

3 ss
appelsinsaft
6 
appelsinskiver (2 til marinaden og 4 til tilbehøret)
1 ½ 
olivenolje
4 
laksefileter med skinn (à ca. 150 g)
2 
sikori

Til fløtesausen med sjampinjong:

250 g
sjampinjonger
1 
løk
3 ss
olivenolje pluss litt mer til aluminiumsfolien
20 g
smør
Salt, nykvernet pepper
300 g
kremfløte
1 ½ ss
mild sennep
1 ½ ts
sukker
Næringsinnhold (per porsjon): 3181 kJ  /  760 kcal
61,1 g Fett
37,2 g Protein
14,4 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Bland alle ingredienser for marinaden godt i en bolle. Vask laksefileter, legg dem i en frysepose sammen med marinaden og 2 appelsinskiver. Press luften ut av posen, lukk posen og mariner i 15-20 minutter. Rens sikori, vask og del i to.

Steg 2

Til fløtesausen begynner du med å børste sjampinjongene, skrell løken og skjær begge deler i 2-3 mm tynne skiver.

Steg 3

Varm opp 2 ss olje i en panne og brun sjampinjonger og løk lett. Tilsett smør og smak til med salt og pepper. Tilsett fløte, sennep, Kikkoman Soyasaus og sukker og kok opp.

Steg 4

Forvarm stekeovnen til 220 °C over-/undervarme (200 °C varmluft). Ta laksefiletene ut av marinaden, tørk forsiktig, legg dem med hudsiden opp på innsmurt aluminiumsfolie på en stekeplate. La det steke i forvarmet stekeovn i ca. 8 minutter.

Steg 5

Ta stekeplaten ut av ovnen, snu laksefiletene, fordel fløtesausen med sjampinjong og legg på de halve sikoriene.

Steg 6

Dryss salt og pepper på de halve sikoriene og drypp på resten av olivenoljen. Legg de øvrige 4 appelsinskivene på laksefiletene, stek videre i ca. 10 minutter og server.

Tips:

Varm opp den øvrige marinaden og drypp den på laksefiletene etter stekingen.

DENNE OPPSKRIFTEN KAN ENKELT LAGES PÅ GRILLEN, SÅ VEL SOM INDIREKTE PÅ BBQ.

Oppskrifts-ID: 216

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Bland alle ingredienser for marinaden godt i en bolle. Vask laksefileter, legg dem i en frysepose sammen med marinaden og 2 appelsinskiver. Press luften ut av posen, lukk posen og mariner i 15-20 minutter. Rens sikori, vask og del i to.

Til fløtesausen begynner du med å børste sjampinjongene, skrell løken og skjær begge deler i 2-3 mm tynne skiver.

Varm opp 2 ss olje i en panne og brun sjampinjonger og løk lett. Tilsett smør og smak til med salt og pepper. Tilsett fløte, sennep, Kikkoman Soyasaus og sukker og kok opp.

Forvarm stekeovnen til 220 °C over-/undervarme (200 °C varmluft). Ta laksefiletene ut av marinaden, tørk forsiktig, legg dem med hudsiden opp på innsmurt aluminiumsfolie på en stekeplate. La det steke i forvarmet stekeovn i ca. 8 minutter.

Ta stekeplaten ut av ovnen, snu laksefiletene, fordel fløtesausen med sjampinjong og legg på de halve sikoriene.

Dryss salt og pepper på de halve sikoriene og drypp på resten av olivenoljen. Legg de øvrige 4 appelsinskivene på laksefiletene, stek videre i ca. 10 minutter og server.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.