
Laksefilet i appelsinsaus med fløtesaus med sjampinjong

Ingredienser for 4 porsjon(er)
Til appelsinmarinade med soyasaus:
- 6 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus (ca. 60 ml)
- 3 ss appelsinsaft
- 6 appelsinskiver (2 til marinaden og 4 til tilbehøret)
- 1 ½ ss olivenolje
- 4 laksefileter med skinn (à ca. 150 g)
- 2 sikori
Til fløtesausen med sjampinjong:
- 250 g sjampinjonger
- 1 løk
- 3 ss olivenolje pluss litt mer til aluminiumsfolien
- 20 g smør
- Salt, nykvernet pepper
- 300 g kremfløte
- 1 ½ ss mild sennep
- 2 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus
- 1 ½ ts sukker
Slik gjør du det
- Bland alle ingredienser for marinaden godt i en bolle. Vask laksefileter, legg dem i en frysepose sammen med marinaden og 2 appelsinskiver. Press luften ut av posen, lukk posen og mariner i 15-20 minutter. Rens sikori, vask og del i to.
- Til fløtesausen begynner du med å børste sjampinjongene, skrell løken og skjær begge deler i 2-3 mm tynne skiver.
- Varm opp 2 ss olje i en panne og brun sjampinjonger og løk lett. Tilsett smør og smak til med salt og pepper. Tilsett fløte, sennep, soyasaus og sukker og kok opp.
- Forvarm stekeovnen til 220 °C over-/undervarme (200 °C varmluft). Ta laksefiletene ut av marinaden, tørk forsiktig, legg dem med hudsiden opp på innsmurt aluminiumsfolie på en stekeplate. La det steke i forvarmet stekeovn i ca. 8 minutter.
- Ta stekeplaten ut av ovnen, snu laksefiletene, fordel fløtesausen med sjampinjong og legg på de halve sikoriene.
- Dryss salt og pepper på de halve sikoriene og drypp på resten av olivenoljen. Legg de øvrige 4 appelsinskivene på laksefiletene, stek videre i ca. 10 minutter og server.
Tips: Varm opp den øvrige marinaden og drypp den på laksefiletene etter stekingen.
DENNE OPPSKRIFTEN KAN ENKELT LAGES PÅ GRILLEN, SÅ VEL SOM INDIREKTE PÅ BBQ.
Brukte produkter i denne oppskriften
Ingredienser for 4 porsjon(er)
Til appelsinmarinade med soyasaus:
- 6 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus (ca. 60 ml)
- 3 ss appelsinsaft
- 6 appelsinskiver (2 til marinaden og 4 til tilbehøret)
- 1 ½ ss olivenolje
- 4 laksefileter med skinn (à ca. 150 g)
- 2 sikori
Til fløtesausen med sjampinjong:
- 250 g sjampinjonger
- 1 løk
- 3 ss olivenolje pluss litt mer til aluminiumsfolien
- 20 g smør
- Salt, nykvernet pepper
- 300 g kremfløte
- 1 ½ ss mild sennep
- 2 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus
- 1 ½ ts sukker