Laksefilet i appelsinsaus med fløtesaus med sjampinjong
Søk
Filter
Laksefilet i appelsinsaus med fløtesaus med sjampinjong
Bookmark
278 av 286

Laksefilet i appelsinsaus med fløtesaus med sjampinjong

Laksefilet i appelsinsaus med fløtesaus med sjampinjong
Total tid 80 min
Forberedelsestid: 60 min
Marineringstid: 20 min
3181 kJ / 760 kcal
Fett: 61.1 g
Protein: 37.2 g
Karbohydrat: 14.4 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

Til appelsinmarinade med soyasaus:

  • 6 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus (ca. 60 ml)   
  • 3 ss appelsinsaft              
  • 6 appelsinskiver (2 til marinaden og 4 til tilbehøret)
  • 1 ½ ss olivenolje    
  • 4 laksefileter med skinn (à ca. 150 g)
  • 2 sikori

Til fløtesausen med sjampinjong:

  • 250 g sjampinjonger        
  • 1 løk  
  • 3 ss olivenolje pluss litt mer til aluminiumsfolien
  • 20 g smør    
  • Salt, nykvernet pepper               
  • 300 g kremfløte     
  • 1 ½ ss mild sennep  
  • 2 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus                 
  • 1 ½ ts sukker

Slik gjør du det

  1. Bland alle ingredienser for marinaden godt i en bolle. Vask laksefileter, legg dem i en frysepose sammen med marinaden og 2 appelsinskiver. Press luften ut av posen, lukk posen og mariner i 15-20 minutter. Rens sikori, vask og del i to.
  2. Til fløtesausen begynner du med å børste sjampinjongene, skrell løken og skjær begge deler i 2-3 mm tynne skiver.
  3. Varm opp 2 ss olje i en panne og brun sjampinjonger og løk lett. Tilsett smør og smak til med salt og pepper. Tilsett fløte, sennep, soyasaus og sukker og kok opp.
  4. Forvarm stekeovnen til 220 °C over-/undervarme (200 °C varmluft). Ta laksefiletene ut av marinaden, tørk forsiktig, legg dem med hudsiden opp på innsmurt aluminiumsfolie på en stekeplate. La det steke i forvarmet stekeovn i ca. 8 minutter.
  5. Ta stekeplaten ut av ovnen, snu laksefiletene, fordel fløtesausen med sjampinjong og legg på de halve sikoriene.
  6. Dryss salt og pepper på de halve sikoriene og drypp på resten av olivenoljen. Legg de øvrige 4 appelsinskivene på laksefiletene, stek videre i ca. 10 minutter og server.

Tips: Varm opp den øvrige marinaden og drypp den på laksefiletene etter stekingen.

DENNE OPPSKRIFTEN KAN ENKELT LAGES PÅ GRILLEN, SÅ VEL SOM INDIREKTE PÅ BBQ.

Brukte produkter i denne oppskriften

Total tid 80 min
Forberedelsestid: 60 min
Marineringstid: 20 min
3181 kJ / 760 kcal
Fett: 61.1 g
Protein: 37.2 g
Karbohydrat: 14.4 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

Til appelsinmarinade med soyasaus:

  • 6 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus (ca. 60 ml)   
  • 3 ss appelsinsaft              
  • 6 appelsinskiver (2 til marinaden og 4 til tilbehøret)
  • 1 ½ ss olivenolje    
  • 4 laksefileter med skinn (à ca. 150 g)
  • 2 sikori

Til fløtesausen med sjampinjong:

  • 250 g sjampinjonger        
  • 1 løk  
  • 3 ss olivenolje pluss litt mer til aluminiumsfolien
  • 20 g smør    
  • Salt, nykvernet pepper               
  • 300 g kremfløte     
  • 1 ½ ss mild sennep  
  • 2 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus                 
  • 1 ½ ts sukker