Kyllinglår i krydret honning- og soyasaus med babypoteter
Søk
Filter
82 av 259

Kyllinglår i krydret honning- og soyasaus med babypoteter

Kyllinglår i krydret honning- og soyasaus med babypoteter
Total tid 140 min
Forberedelsestid: 100 min
Marineringstid: 40 min
Nutrition facts (per portion): 1902 kJ / 454 kcal
Fett: 21.5 g
Protein: 32.3 g
Carbs: 31.2 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

Til marinaden:

  • 4 kyllinglår

For tilbehøret:

  • 400 g små poteter (f.eks. sortert etter størrelsen)
  • 4 fedd hvitløk
  • 12 cherrytomater (ca. 120 g)
  • 100 g grønne bønner (f.eks. keniabønner eller prinsessebønner)
  • 1 ss olivenolje        
  • Salt, nykvernet pepper

Slik gjør du det

  1. Bland ingrediensene for marinaden godt i en bolle.
  2. Vask kyllinglår, ha dem i en stor kasserolle med kokende vann, forvell i ca. 10 sekunder, avkjøl med kaldt vann og tørk forsiktig.
  3. Stikk med en gaffel på begge sider inn på kyllinglårene, unngå å stikke inn i benet. Ha kyllinglårene i bollen med marinaden og gni marinaden godt inn i kjøttet. Dekk kjøttet med plastfolie og mariner i 40-50 minutter.
  4. Forvarm stekeovnen til 200 °C over-/undervarme (180 °C varmluft). Legg kyllinglårene på en stekeplate med skinnsiden ned (sett resten av marinaden til side).
  5. Fordel poteter og hvitløk rundt kyllinglårene og stek i forvarmet stekeovn i 15-20 minutter.
  6. Ta stekeplaten ut av ovnen og snu kyllinglårene. Vask tomater og fordel dem mellom potetene.
  7. Pensle kyllinglårene med noe av den øvrige marinaden og drypp resten av marinaden på potetene og tomatene.
  8. Øk stekeovntemperaturen til 230 °C og stek videre i 12-15 minutter (tilpass steketid etter kyllinglårenes størrelse).
  9. Vask bønnene, skjær av endene, brun dem lett i 2-3 minutter i oppvarmet olje i en stekepanne og krydre lett med salt og pepper.
  10. Ta stekeplaten ut av ovnen og pynt med bønnene. Drypp stekesjy fra stekeplaten på kyllinglårene og server.

DENNE OPPSKRIFTEN KAN ENKELT LAGES PÅ GRILLEN, SÅ VEL SOM INDIREKTE PÅ BBQ.

Brukte produkter i denne oppskriften

Total tid 140 min
Forberedelsestid: 100 min
Marineringstid: 40 min
Nutrition facts (per portion): 1902 kJ / 454 kcal
Fett: 21.5 g
Protein: 32.3 g
Carbs: 31.2 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

Til marinaden:

  • 4 kyllinglår

For tilbehøret:

  • 400 g små poteter (f.eks. sortert etter størrelsen)
  • 4 fedd hvitløk
  • 12 cherrytomater (ca. 120 g)
  • 100 g grønne bønner (f.eks. keniabønner eller prinsessebønner)
  • 1 ss olivenolje        
  • Salt, nykvernet pepper