Kyllinglår i krydret honning- og soyasaus med babypoteter

total tid 140 min.
100 min. tilberedningstid
40 min. marineringstid

En lettvint oppskrift rett i ovnspannen – kyllinglårene og tilbehøret stekes i én panne sammen, slik at det blir mindre oppvask!

Ingredienser

4 porsjoner

Til marinaden:

5 ss
honning
1 ss
balsamicoeddik
2 ts
hvitløkpulver
2 ts
malt ingefær
1 ss
olivenolje
4 
kyllinglår

For the side dish:

400 g
små poteter (f.eks. sortert etter størrelsen)
4 
fedd hvitløk
12 
cherrytomater (ca. 120 g)
100 g
grønne bønner (f.eks. keniabønner eller prinsessebønner)
1 ss
olivenolje
Salt, nykvernet pepper
Næringsinnhold (per porsjon): 1902 kJ  /  454 kcal
21,5 g Fett
32,3 g Protein
31,2 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Bland ingrediensene for marinaden godt i en bolle.

Steg 2

Vask kyllinglår, ha dem i en stor kasserolle med kokende vann, forvell i ca. 10 sekunder, avkjøl med kaldt vann og tørk forsiktig.

Steg 3

Stikk med en gaffel på begge sider inn på kyllinglårene, unngå å stikke inn i benet. Ha kyllinglårene i bollen med marinaden og gni marinaden godt inn i kjøttet. Dekk kjøttet med plastfolie og mariner i 40-50 minutter.

Steg 4

Forvarm stekeovnen til 200 °C over-/undervarme (180 °C varmluft). Legg kyllinglårene på en stekeplate med skinnsiden ned (sett resten av marinaden til side).

Steg 5

Fordel poteter og hvitløk rundt kyllinglårene og stek i forvarmet stekeovn i 15-20 minutter.

Steg 6

Ta stekeplaten ut av ovnen og snu kyllinglårene. Vask tomater og fordel dem mellom potetene.

Steg 7

Pensle kyllinglårene med noe av den øvrige marinaden og drypp resten av marinaden på potetene og tomatene.

Steg 8

Øk stekeovntemperaturen til 230 °C og stek videre i 12-15 minutter (tilpass steketid etter kyllinglårenes størrelse).

Steg 9

Vask bønnene, skjær av endene, brun dem lett i 2-3 minutter i oppvarmet olje i en stekepanne og krydre lett med salt og pepper.

Steg 10

Ta stekeplaten ut av ovnen og pynt med bønnene. Drypp stekesjy fra stekeplaten på kyllinglårene og server.

Tip:

DENNE OPPSKRIFTEN KAN ENKELT LAGES PÅ GRILLEN, SÅ VEL SOM INDIREKTE PÅ BBQ.

Oppskrifts-ID: 24

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Bland ingrediensene for marinaden godt i en bolle.

Vask kyllinglår, ha dem i en stor kasserolle med kokende vann, forvell i ca. 10 sekunder, avkjøl med kaldt vann og tørk forsiktig.

Stikk med en gaffel på begge sider inn på kyllinglårene, unngå å stikke inn i benet. Ha kyllinglårene i bollen med marinaden og gni marinaden godt inn i kjøttet. Dekk kjøttet med plastfolie og mariner i 40-50 minutter.

Forvarm stekeovnen til 200 °C over-/undervarme (180 °C varmluft). Legg kyllinglårene på en stekeplate med skinnsiden ned (sett resten av marinaden til side).

Fordel poteter og hvitløk rundt kyllinglårene og stek i forvarmet stekeovn i 15-20 minutter.

Ta stekeplaten ut av ovnen og snu kyllinglårene. Vask tomater og fordel dem mellom potetene.

Pensle kyllinglårene med noe av den øvrige marinaden og drypp resten av marinaden på potetene og tomatene.

Øk stekeovntemperaturen til 230 °C og stek videre i 12-15 minutter (tilpass steketid etter kyllinglårenes størrelse).

Vask bønnene, skjær av endene, brun dem lett i 2-3 minutter i oppvarmet olje i en stekepanne og krydre lett med salt og pepper.

Ta stekeplaten ut av ovnen og pynt med bønnene. Drypp stekesjy fra stekeplaten på kyllinglårene og server.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.