
Kremet pepper og tomatsuppe med teriyaki reker
Denne suppeoppskriften er veldig enkel å lage, og smaker helt nydelig. Med sunne ingredienser som røde paprika og tomater, er den ideell for en sunn lunsj eller som en forrett til middagsselskapet. Rekene dyppet i teriyaki gjør suppen ekstra smaksrik. Dersom du ønsker en vegetarisk eller vegansk suppe, kan du sløyfe rekene.

Ingredienser for 2 porsjon(er)
- 3 røde paprika
- 3 saftige tomater
- 1 ss ferskhakket chilli
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss olivenolje
- 400 ml grønnsaksbuljong
- 1,5 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus
- 1/4 ts nykvernet pepper
- 2 ss ferskhakket basilikum
Til servering:
- 150 g rå reker
- 2 ss Kikkoman Teriyaki Marinade
- 60 g padron paprika (eller squash)
- 1 ts olivenolje
- 1 ss ferskhakket basilikum
- 1 ss ferskhakket chillipepper
Slik gjør du det
- Stek paprikaterninger, chilipepper, tomater og hakket hvitløk i olivenolje i en gryte. Hell i buljongen, smak til med Kikkoman soyasaus (eller Kikkoman Ponzu ) og la koke i 20 minutter.
- Når suppen er nesten klar, dekk de rensede rekene med Kikkoman Teriyaki Marinade og stek eller grill til de er gjennomkokte. Stek padron-paprika eller oppskåret squash i olivenolje og dryss over med basilikum og chili.
- Bruk en blender, bland suppen til den er jevn, smak til med pepper og fersk basilikum. Server med teriyaki-rekene og padron-paprika til.
Brukte produkter i denne oppskriften
Ingredienser for 2 porsjon(er)
- 3 røde paprika
- 3 saftige tomater
- 1 ss ferskhakket chilli
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss olivenolje
- 400 ml grønnsaksbuljong
- 1,5 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus
- 1/4 ts nykvernet pepper
- 2 ss ferskhakket basilikum
Til servering:
- 150 g rå reker
- 2 ss Kikkoman Teriyaki Marinade
- 60 g padron paprika (eller squash)
- 1 ts olivenolje
- 1 ss ferskhakket basilikum
- 1 ss ferskhakket chillipepper