Søk
Filter
Klassisk Fukuoka-ramen
Bookmark
1 av 385

Klassisk Fukuoka-ramen

Klassisk Fukuoka-ramen
Total tid 20 min
Forberedelsestid: 20 min
2410 kJ / 576 kcal
Fett: 10 g
Protein: 19 g
Karbohydrat: 89 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

  • 300 g ramennudler
  • 80 g bladspinat
  • 2 egg
  • 180 g bambusskudd (hermetisk)
  • 2 vårløk
  • 4 g nori-tangblader
  • 20 g ingefær
  • 2 ts sesamfrø
  • 100 g stekt svinekjøtt
  • 100 g kokt kyllingbryst
  • 60 ml Kikkoman naturlig brygget soyasaus
  • 18 ml fiskesaus
  • 1 l Dashi-buljong (alternativt klar buljong)
  • Pepper

Slik gjør du det

Kok nudlene tyggefaste og dypp i kaldt vann. Blansjer bladspinaten i ett sekund og dypp i kaldt vann. Stikk hull i eggene, legg i kokende vann og la koke i 6 minutter. Ta av varmen og dypp i kaldt vann.

La bambusskuddene renne av seg. Skjær vårløken og tangbladene i tynne strimler. Skrell ingefæren og skjær i 4 tynne skiver (en skive per tallerken). Rist sesamfrøene gyllengule under omrøring i en panne. Skjær svinekjøttet og kyllingbrystet i skiver.

Ha 1 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus og 1 ts fiskesaus oppi forvarmede suppeskåler. Fordel det tilberedte innlegget og fyll på med kokende buljong. Til slutt skal eggene skrelles, skjæres i halvdeler og legges i, krydres eventuelt med pepper.

Brukte produkter i denne oppskriften

Total tid 20 min
Forberedelsestid: 20 min
2410 kJ / 576 kcal
Fett: 10 g
Protein: 19 g
Karbohydrat: 89 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

  • 300 g ramennudler
  • 80 g bladspinat
  • 2 egg
  • 180 g bambusskudd (hermetisk)
  • 2 vårløk
  • 4 g nori-tangblader
  • 20 g ingefær
  • 2 ts sesamfrø
  • 100 g stekt svinekjøtt
  • 100 g kokt kyllingbryst
  • 60 ml Kikkoman naturlig brygget soyasaus
  • 18 ml fiskesaus
  • 1 l Dashi-buljong (alternativt klar buljong)
  • Pepper