
Kimchi-stuing med soyamelk
Slik lager du kimchi-stuing med soyamelk.

Ingredienser for 2 porsjon(er)
- 70 g tynt oppskåret svinebuk (eller løvbiff)
- 60 g kinakål (omtrent 3 blad)
- 1 pak choi
- 100 g sopp (for eks. shimeji/shiitake eller sopp)
- ½ stykke tofu
- 1 ts sesamolje (Kikkoman Toasted Sesame Oil) eller olivenolje
- 200 ml vann
- 100 ml japansk sake (eller 100 ml vann hvis du ikke har sake)
- 2 sp Kikkoman krydret Chilsaus til Kimchi
- 200 ml sojamelk (uten sukker)
- 2 ts Gochujang (Rød chilli pasta) (eller 2 ss Miso Pasta)
- 1 vårløk
* Server med udon eller ramen nudler etter det du liker best
Slik gjør du det
1. Skjær svinekjøttet opp i små biter.
2. Vask kinakålen, skjær de nedre delene av bladene opp i striper som er rundt 2 cm brede og den øvre delen i striper som er rundt 4-5 cm brede.
3. Vask pak choi-en, skjær de nedre delene i 4 like deler og øvre delene i en lengde på rundt 5 cm.
4. Tilbered soppen.
5. Skjær tofuen opp i 3-4 cm terninger.
6. Varm en stekepanne, tilsett sesamolje (eller vegetabilsk olje) og frityrstek svinekjøttet i den. Når fargen på svinekjøttet endrer seg, tilsett kinakålen, pak choi-en og soppen og stek dem også.
7. Hell over 200 ml vann, saken og Kikkoman krydret Chilsaus til Kimchi og fortsett stekningen.
8. Tilsett tofuen og varm på middels varme. Tilsett soyamelken og Gochujang (eller miso) men ikke kok den opp.
9. Skjær vårløken opp i ringer, vask, tilsett og server.
Brukte produkter i denne oppskriften
Ingredienser for 2 porsjon(er)
- 70 g tynt oppskåret svinebuk (eller løvbiff)
- 60 g kinakål (omtrent 3 blad)
- 1 pak choi
- 100 g sopp (for eks. shimeji/shiitake eller sopp)
- ½ stykke tofu
- 1 ts sesamolje (Kikkoman Toasted Sesame Oil) eller olivenolje
- 200 ml vann
- 100 ml japansk sake (eller 100 ml vann hvis du ikke har sake)
- 2 sp Kikkoman krydret Chilsaus til Kimchi
- 200 ml sojamelk (uten sukker)
- 2 ts Gochujang (Rød chilli pasta) (eller 2 ss Miso Pasta)
- 1 vårløk
* Server med udon eller ramen nudler etter det du liker best