Japanske kjøttboller med ponzu
Søk
Filter
Japanske kjøttboller med ponzu
Bookmark
105 av 295

Japanske kjøttboller med ponzu

Japanske kjøttboller med ponzu

Ingredienser for 4 porsjon(er)

Saus:

Topping:

  • 1 vårløk, finhakket

Slik gjør du det

  1. Fres den finhakkede løken i litt olje, la den surre til den er blank og myk. Legg til side.
  2. Bland kjøttdeigen og tilsett den stekte løken, hvitløk, strøkavring, melk, egg, Kikkoman naturlig brygget soyasaus og pepper til kjøttfarse i en stor bolle. Sett kjølig i minst 30 minutter.
  3. Tilbered sausen ved å blande Kikkoman Ponzu sitron soyasaus, Kikkoman naturlig brygget soyasaus og sukker. Sett til side.  
  4. Form kjøttfarsen til runde kjøttboller, gjerne ved hjelp av to spiseskjeer. Stek kjøttbollene i olje på middels varme i ca. 3-4 minutter på hver side, til gyllen stekeskorpe. Reduser varmen og stek kjøttbollene i ytterligere 4–5 minutter til de er gjennomstekte. Hell sausen over kjøttbollene og gi det et lite oppkok. Ta kjøttbollene ut av sausen og reduser sausen noe ved å koke den inn uten lokk. Server med finhakket vårløk og valgfrie grønnsaker.

Ingredienser for 4 porsjon(er)

Saus:

Topping:

  • 1 vårløk, finhakket