Japansk inspirert poke bowl

total tid 45 min.
45 min. tilberedningstid

Ingredienser

4 porsjoner
400 g
laksefilet, uten skinn (3 stk.)
300 g
sushi-ris
0,4 dl
sushi-riseddik
240 g
avokado (2 stk.)
5 g
wasabi
0,2 dl
sitronsaft, ferskpresset
30 g
vårløk (2 stk.)
5 g
nori-blader (2 stk.)
40 g
sushi-ingefær
120 g
wakame sjøalgesalat, kjøpt i butikken
Næringsinnhold (per porsjon): 2326 kJ  /  555 kcal
12 g Fett
33 g Protein
79 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Skjær laksen i små, passelig store stykker, og bland dem med Kikkoman Poke Sauce. Marineres mens du forbereder resten av ingrediensene.

Steg 2

Skyll sushi-risen flere ganger i friskt vann, til vannet er klart. La den dryppe av seg og la koke under lokk i en middels stor panne som angitt på pakken. Slå av varmen, luft risen forsiktig med en gaffel og krydre med sushi-riseddiken. Brett forsiktig med en slikkepott. Holdes varm.

Steg 3

I mellomtiden må du dele avokadoene i to og ta ut stenen. Drypp sitronsaft over og krydre med salt. Skjær en avocado i ca. 0,5 cm store terninger. Mos den andre avokadoen sammen med wasabien, eller purer i en minimikser for at det skal se penere ut.  

Steg 4

Skjær den hvite og den grønne delen av vårløkene i tynne ringer. Del opp nori-blader i passelig store stykker.

Steg 5

Fordel sushi-risen på 4 skåler. Fordel samme mengde av alle de andre klargjorte ingrediensene med klokken og på risen i skålene: marinert laks med saus, avocadoterninger, wakamesalat, wasabi-avocado-puré, nori-blader og oppskåret vårløk. Legg sushi-ingefæren i midten. Drypp etter ønske noen dråper Kikkoman Poke Sauce over maten og server den med en gang. 

Oppskrifts-ID: 155

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Skjær laksen i små, passelig store stykker, og bland dem med Kikkoman Poke Sauce. Marineres mens du forbereder resten av ingrediensene.

Skyll sushi-risen flere ganger i friskt vann, til vannet er klart. La den dryppe av seg og la koke under lokk i en middels stor panne som angitt på pakken. Slå av varmen, luft risen forsiktig med en gaffel og krydre med sushi-riseddiken. Brett forsiktig med en slikkepott. Holdes varm.

I mellomtiden må du dele avokadoene i to og ta ut stenen. Drypp sitronsaft over og krydre med salt. Skjær en avocado i ca. 0,5 cm store terninger. Mos den andre avokadoen sammen med wasabien, eller purer i en minimikser for at det skal se penere ut.  

Skjær den hvite og den grønne delen av vårløkene i tynne ringer. Del opp nori-blader i passelig store stykker.

Fordel sushi-risen på 4 skåler. Fordel samme mengde av alle de andre klargjorte ingrediensene med klokken og på risen i skålene: marinert laks med saus, avocadoterninger, wakamesalat, wasabi-avocado-puré, nori-blader og oppskåret vårløk. Legg sushi-ingefæren i midten. Drypp etter ønske noen dråper Kikkoman Poke Sauce over maten og server den med en gang. 

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.