
37 av 453
Havrepudding med blåbær og daddelkaramell
Hvem sier at du ikke kan spise pudding til frokost? Denne søte blåbærgodbiten vil gjøre deg klar for dagen og holde deg mett og fornøyd.

Total tid
40 min
Forberedelsestid:
10 min
Matlagingstid
30 min
2615 kJ / 625 kcal
Fett:
19,5 g
Protein:
19,3 g
Karbohydrat:
100,2 g
Ingredienser for 2 porsjon(er)
• 100 g havreflak
• 200 ml mandelmelk
• 2 egg
• 1 ss honning
• 1/4 ts rapsolje for å smøre formen
• ½ kopp frosne blåbær
Daddelkaramell:
• 120 g friske dadler uten hull
• 50 ml varmt vann
• 1 ss peanøttsmør
• ½ ts kakao
• 1 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus
Slik gjør du det
- Forvarm ovnen til 190 grader.
- Varm mandelmelken i en kjele. Hell i havreflak og la stå i 5-7 minutter.
- Skille eggene. Bland eggeplommene med honning og pisk eggehvitene stive. Bland havreflakene med eggeplommene, tilsett deretter den piskede hviten og bland forsiktig, men grundig.
- Smør en varmebestandig form med en diameter på 18 cm med olje og hell havrerøren i den. Legg blåbærene på toppen. Du kan bruke annen fersk eller frossen frukt eller syltetøy. Sett den inn i en forvarmet ovn og stek den i ca 30 minutter.
- I mellomtiden gjør du klar karamellen. Bland varmt vann med kakao, tilsett dadlene og sett til side i 5 minutter. Etter denne tiden, bruk en blender til å purere dem jevnt med peanøttsmør og Kikkoman soyasaus.
- Server den bakte puddingen med daddelkaramell.
Brukte produkter i denne oppskriften
Total tid
40 min
Forberedelsestid:
10 min
Matlagingstid
30 min
2615 kJ / 625 kcal
Fett:
19,5 g
Protein:
19,3 g
Karbohydrat:
100,2 g
Ingredienser for 2 porsjon(er)
• 100 g havreflak
• 200 ml mandelmelk
• 2 egg
• 1 ss honning
• 1/4 ts rapsolje for å smøre formen
• ½ kopp frosne blåbær
Daddelkaramell:
• 120 g friske dadler uten hull
• 50 ml varmt vann
• 1 ss peanøttsmør
• ½ ts kakao
• 1 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus