Havrepudding med blåbær og daddelkaramell

total tid 40 min.
10 min. tilberedningstid
30 min. koketid

Hvem sier at du ikke kan spise pudding til frokost? Denne søte blåbærgodbiten vil gjøre deg klar for dagen og holde deg mett og fornøyd.

Ingredienser

2 porsjoner
100 g
havreflak
2 dl
Mandelmelk
2 
egg
1 ss
honning
 ¼ ts
rapsolje for å smøre formen
 ½ kopp
frosne blåbær

Daddelkaramell:

120 g
friske dadler uten hull
50 ml
varmt vann
1 ss
peanøttsmør
 ½ ts
kakao
Næringsinnhold (per porsjon): 2615 kJ  /  625 kcal
19,5 g Fett
19,3 g Protein
100,2 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Forvarm ovnen til 190 grader.

Steg 2

Varm mandelmelken i en kjele. Hell i havreflak og la stå i 5-7 minutter.

Steg 3

Skille eggene. Bland eggeplommene med honning og pisk eggehvitene stive. Bland havreflakene med eggeplommene, tilsett deretter den piskede hviten og bland forsiktig, men grundig.

Steg 4

Smør en varmebestandig form med en diameter på 18 cm med olje og hell havrerøren i den. Legg blåbærene på toppen. Du kan bruke annen fersk eller frossen frukt eller syltetøy. Sett den inn i en forvarmet ovn og stek den i ca 30 minutter.

Steg 5

I mellomtiden gjør du klar karamellen. Bland varmt vann med kakao, tilsett dadlene og sett til side i 5 minutter. Etter denne tiden, bruk en blender til å purere dem jevnt med peanøttsmør og Kikkoman soyasaus.

Steg 6

Server den bakte puddingen med daddelkaramell.

Oppskrifts-ID: 1095

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Forvarm ovnen til 190 grader.

Varm mandelmelken i en kjele. Hell i havreflak og la stå i 5-7 minutter.

Skille eggene. Bland eggeplommene med honning og pisk eggehvitene stive. Bland havreflakene med eggeplommene, tilsett deretter den piskede hviten og bland forsiktig, men grundig.

Smør en varmebestandig form med en diameter på 18 cm med olje og hell havrerøren i den. Legg blåbærene på toppen. Du kan bruke annen fersk eller frossen frukt eller syltetøy. Sett den inn i en forvarmet ovn og stek den i ca 30 minutter.

I mellomtiden gjør du klar karamellen. Bland varmt vann med kakao, tilsett dadlene og sett til side i 5 minutter. Etter denne tiden, bruk en blender til å purere dem jevnt med peanøttsmør og Kikkoman soyasaus.

Server den bakte puddingen med daddelkaramell.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.