Gunkan Maki Sushi med reke og agurk

total tid 15 min.
15 min. tilberedningstid

Slik lager du Gunkan-Maki sushi med reker, agurk og ferskost.

Ingredienser

4 porsjoner
2 ss
agurkterninger
2 ss
opphakkede reker
1 ss
kremost med urter
1 
noriblad
80 g
kokt sushiris*

Til servering:

Agurk
reker
Næringsinnhold (per porsjon): 226 kJ  /  54 kcal
1,3 g Fett
3,6 g Protein
6,8 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Bland agurkterninger, rekebiter og kremost i en bolle.

Steg 2

Skjær 1 noriblad: skjær en stripe på 3 cm på den ene siden mot linjene og legg til side

Steg 3

Skjær 4 nori-strimler ved hjelp av de opptegnede linjene og legg klar til side (ca. 3 cm x 15 cm 4 ark).

Steg 4

Form 4 x 20 g sushiris til ovale kuler med våte fingre.

Steg 5

Legg en nori-strimmel rundt hver kule, "lim" den fast med noen korn av klebrig ris og trykk den godt til.

Steg 6

Legg en porsjon av den tilberedte agurk og rekeblandingen på hver risball.

Steg 7

Garner gunkan med agurk og reker til pynt og server med Kikkoman soyasaus.

Tips:

Når du koker ris, bruk forholdet ris: vann = 1 : 1. Det brukes mindre vann når du tilbereder sushiris enn når du tilbereder konvensjonell ris.

*Sushiris (omtrent. 1 kg kokt sushiris)

450 g (540 ml) japansk ris
450 ml vann
Kok ris først og krydre deretter med

100 ml Kikkoman seasoning til sushiris
eller eventuelt:

70 ml risedikk
30 g sukker
15 g salt

Oppskrifts-ID: 945

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Bland agurkterninger, rekebiter og kremost i en bolle.

Skjær 1 noriblad: skjær en stripe på 3 cm på den ene siden mot linjene og legg til side

Skjær 4 nori-strimler ved hjelp av de opptegnede linjene og legg klar til side (ca. 3 cm x 15 cm 4 ark).

Form 4 x 20 g sushiris til ovale kuler med våte fingre.

Legg en nori-strimmel rundt hver kule, "lim" den fast med noen korn av klebrig ris og trykk den godt til.

Legg en porsjon av den tilberedte agurk og rekeblandingen på hver risball.

Garner gunkan med agurk og reker til pynt og server med Kikkoman soyasaus.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06
07

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.