Gunkan Maki Sushi med reke og agurk
Søk
Filter
144 av 412

Gunkan Maki Sushi med reke og agurk

Slik lager du Gunkan-Maki sushi med reker, agurk og ferskost.

Gunkan Maki Sushi med reke og agurk
Total tid 15 min
Forberedelsestid: 15 min
226 kJ / 54 kcal
Fett: 1,3 g
Protein: 3,6 g
Karbohydrat: 6,8 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

  • 2 ss agurkterninger
  • 2 ss opphakkede reker
  • 1 ss kremost med urter
  • 1 noriblad
  • 80 g kokt sushiris*

Til servering:

Agurk, reker, Kikkoman naturlig brygget soyasaus

Slik gjør du det

  1. Bland agurkterninger, rekebiter og kremost i en bolle.
  2. Skjær 1 noriblad: skjær en stripe på 3 cm på den ene siden mot linjene og legg til side
  3. Skjær 4 nori-strimler ved hjelp av de opptegnede linjene og legg klar til side (ca. 3 cm x 15 cm 4 ark).
  4. Form 4 x 20 g sushiris til ovale kuler med våte fingre.
  5. Legg en nori-strimmel rundt hver kule, "lim" den fast med noen korn av klebrig ris og trykk den godt til.
  6. Legg en porsjon av den tilberedte agurk og rekeblandingen på hver risball.
  7. Garner gunkan med agurk og reker til pynt og server med Kikkoman soyasaus.

*Sushiris (omtrent. 1 kg kokt sushiris)

  • 450 g (540 ml) japansk ris
  • 450 ml vann

Kok ris først og krydre deretter med

eller eventuelt:

  • 70 ml risedikk
  • 30 g sukker
  • 15 g salt

Tips: Når du koker ris, bruk forholdet ris: vann = 1 : 1. Det brukes mindre vann når du tilbereder sushiris enn når du tilbereder konvensjonell ris.

Brukte produkter i denne oppskriften

Total tid 15 min
Forberedelsestid: 15 min
226 kJ / 54 kcal
Fett: 1,3 g
Protein: 3,6 g
Karbohydrat: 6,8 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

  • 2 ss agurkterninger
  • 2 ss opphakkede reker
  • 1 ss kremost med urter
  • 1 noriblad
  • 80 g kokt sushiris*

Til servering:

Agurk, reker, Kikkoman naturlig brygget soyasaus