Søk
Filter
Gryte med kylling og grønnsaker
Bookmark
72 av 290

Gryte med kylling og grønnsaker

Gryte med kylling og grønnsaker

Ingredienser for 4 porsjon(er)

  • 800 ml hønsebuljong / dashi 
  • 200 g utbenede kyllinglår
  • 1/3 stykke tofu 
  • 200 g fersk kinakål
  • 100 g spinat 
  • 8 shiitake-sopp 
  • 100 g shimeji-sopp 
  • 1/2 gulrot
  •  
  • Kikkoman Ponzu Sitron Soyasaus

Våre Japas er designet som japansk tapas. Bare doble mengden av hver ingrediens, og du kan servere fingermat som hovedrett.

Slik gjør du det

Ben ut kyllinglårene og skjær dem i passelig store stykker. Skjær også tofuen, soppene og grønnsakene i stykker av omtrent samme størrelse. Forvell gulrøttene til de er halvveis møre. La kinakålen være rå. Kok opp hønsebuljong eller dashi i en kasserolle, og kok kjøtt, sopp og gulrøtter møre. Fordel dette så på 10 dype tallerkener og sett de to Kikkoman-sausene Sesam og Ponzu på bordet som dip. 

Tips: I Japan tilberedes disse gryterettene på bordet rett foran gjestene, og da brukes det en flyttbar gasskokeplate. Det går an å kombinere forskjellige ingredienser, som for eksempel svinekjøtt eller stykker av oksekjøtt, fisk eller annen sjømat, ulike grønnsaker og nudler.

Brukte produkter i denne oppskriften

Ingredienser for 4 porsjon(er)

  • 800 ml hønsebuljong / dashi 
  • 200 g utbenede kyllinglår
  • 1/3 stykke tofu 
  • 200 g fersk kinakål
  • 100 g spinat 
  • 8 shiitake-sopp 
  • 100 g shimeji-sopp 
  • 1/2 gulrot
  •  
  • Kikkoman Ponzu Sitron Soyasaus

Våre Japas er designet som japansk tapas. Bare doble mengden av hver ingrediens, og du kan servere fingermat som hovedrett.