Grønnsaksspyd

total tid 20 min.
10 min. tilberedningstid
10 min. koketid

Ingredienser

6 porsjoner
8 
små grønne paprikaer / pimientos (eller grønn asparges)
80 g
shiitakesopper (eller kongeøsterssopper)
80 g
squash (eller purre)
1 ss
vegetabilsk olje

eller

eller hjemmelaget saus laget av:

3 ss
mild hvitvin
1 ts
sukker
1 ts
løkgranulat
 ½ ts
hvitløkgranulat
Næringsinnhold (per porsjon): 192 kJ  /  45 kcal
1,6 g Fett
1,2 g Protein
6,7 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Vask de små grønne paprikaene og fjern stilken. Rens shiitakesoppene og skjær av stilkene. Vask squashene, skjær av endene og skjær squashene i ca. 1 cm tykke skiver. Tre det alt etter grønnsakstype på spydene.

Steg 2

Varm vegetabilsk olje opp i en stekepanne og stek grønnsaksspydene ved middels varme i ca. 3 minutter med lokket på. Snu grillspydene og stek dem videre i ca. 3 minutter. Legg spydene på en tallerken og hold varm.

Steg 3

Hell resten av oljen ut av stekepannen. Hell i Yakitori-saus (eller Kikkoman saus for ris) og varm opp.

Steg 4

Pensle grillspydene med sausen og server.

Ved tilberedning med hjemmelaget saus:

Inntil steking er tilberedningen av spydene lik som nevnt over. Etter at du har helt av resten av oljen fra stekepannen, tilsetter du  hvitvin og sukker og lar det småkoke til sukkeret har løst seg opp. Ha i soyasaus, løkgranulat og hvitløkgranulat og bland godt.

Pensle grillspydene med sausen og server.

Oppskrifts-ID: 181

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Vask de små grønne paprikaene og fjern stilken. Rens shiitakesoppene og skjær av stilkene. Vask squashene, skjær av endene og skjær squashene i ca. 1 cm tykke skiver. Tre det alt etter grønnsakstype på spydene.

Varm vegetabilsk olje opp i en stekepanne og stek grønnsaksspydene ved middels varme i ca. 3 minutter med lokket på. Snu grillspydene og stek dem videre i ca. 3 minutter. Legg spydene på en tallerken og hold varm.

Hell resten av oljen ut av stekepannen. Hell i Yakitori-saus (eller Kikkoman saus for ris) og varm opp.

Pensle grillspydene med sausen og server.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.