Søk
Filter
85 av 286

Grønnsakskroketter med tomatsaus

Grønnsakskroketter med tomatsaus
Total tid 60 min
Forberedelsestid: 10 min
Matlagingstid 50 min
2275 kJ / 542 kcal
Fett: 23,4 g
Protein: 12,1 g
Karbohydrat: 66,4 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

Slik gjør du det

  1. Skrell og vask potetene, kok i saltet vann i ca. 20 minutter. Mos eller stapp potetene.
  2. Skjær brokkoli og blomkål i små buketter, vask og blansjer. La sjampinjongen renne godt av. Vask cherrytomatene.
  3. Trykk grønnsaksbitene hver for seg inn i potetmosen.
  4. Visp egget med 2 ss soyasaus og pepper i en dyp tallerken. Ha melet og paneringsmelet i hver sin dype tallerken. Vend først grønnsaksbitene (i potetmosen) i hvetemel, deretter i det piskede egget og til slutt i paneringsmelet.
  5. Til tomatsausen: kok opp tomat-passataen, tilsett oliven og krydre sausen med resten av soyasausen og sukkeret (alternativt: søt soyasaus) i tillegg til cayennepepper. Bruk en blender og mos til puré.
  6. Vask ruccolaen, rist den tørr og riv den om nødvendig i mindre biter.
  7. Varm opp oljen, stek grønnsakbitene (i potetmosen) til de er gyldenbrune og la renne av på kjøkkenpapir. Anrett grønnsakskrokettene med tomatsaus på tallerkenene, pynt med ruccola og server.

Tips: Et alternativ for å krydre tomatsausen er å erstatte Kikkoman naturlig soyasaus og sukkeret med 2-3 ss Kikkoman naturlig brygget søt soyasaus.

Total tid 60 min
Forberedelsestid: 10 min
Matlagingstid 50 min
2275 kJ / 542 kcal
Fett: 23,4 g
Protein: 12,1 g
Karbohydrat: 66,4 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)