Grønnsakskroketter med tomatsaus

total tid 60 min.
10 min. tilberedningstid
50 min. koketid

Ingredienser

4 porsjoner
800 g
poteter
50 g
brokkoli
50 g
blomkål
8 
små sjampinjonger (hermetiske)
4 
cherrytomater
1 
egg
Fersk kvernet pepper
50 g
mel
200 ml
tomat-passata
6 
grønne oliven, stenfrie
 ½ ts
sukker
cayennepepper
40 g
ruccola
Vegetabilsk olje til fritering
Næringsinnhold (per porsjon): 2275 kJ  /  542 kcal
23,4 g Fett
12,1 g Protein
66,4 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Skrell og vask potetene, og kok i saltet vann i ca. 20 minutter. Mos eller stapp potetene.

Steg 2

Skjær brokkoli og blomkål i små buketter. Kok dem lett i vann, ca. 2 minutter. La sjampinjongen renne godt av. Del cherrytomatene i små biter.

Steg 3

Trykk grønnsaksbitene hver for seg inn i potetmosen.

Steg 4

Visp egget med halvparten av Kikkoman Soyasaus og pepper i en dyp tallerken. Ha melet og paneringsmelet i hver sin dype tallerken. Vend først grønnsaksbitene (i potetmosen) i hvetemel, deretter i det piskede egget og til slutt i Kikkoman Panko.

Steg 5

Til tomatsausen: kok opp tomat-passataen, tilsett oliven og krydre sausen med resten av Kikkoman Soyasaus og i tillegg til cayennepepper. Bruk en blender og mos til puré. 

Steg 6

Vask ruccolaen, rist den tørr og riv den om nødvendig i mindre biter.

Steg 7

Varm opp oljen, stek grønnsakbitene til de er gyllenbrune og la renne av på kjøkkenpapir. Anrett grønnsakskrokettene med tomatsaus på tallerkenene, pynt med ruccola og server.

Tip:

Instead of using Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce and sugar to season the tomato and soy sauce, you can use 2-3 tbsp. of Kikkoman Naturally Brewed Sweet Soy Sauce.

Oppskrifts-ID: 845

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Skrell og vask potetene, og kok i saltet vann i ca. 20 minutter. Mos eller stapp potetene.

Skjær brokkoli og blomkål i små buketter. Kok dem lett i vann, ca. 2 minutter. La sjampinjongen renne godt av. Del cherrytomatene i små biter.

Trykk grønnsaksbitene hver for seg inn i potetmosen.

Visp egget med halvparten av Kikkoman Soyasaus og pepper i en dyp tallerken. Ha melet og paneringsmelet i hver sin dype tallerken. Vend først grønnsaksbitene (i potetmosen) i hvetemel, deretter i det piskede egget og til slutt i Kikkoman Panko.

Til tomatsausen: kok opp tomat-passataen, tilsett oliven og krydre sausen med resten av Kikkoman Soyasaus og i tillegg til cayennepepper. Bruk en blender og mos til puré. 

Vask ruccolaen, rist den tørr og riv den om nødvendig i mindre biter.

Varm opp oljen, stek grønnsakbitene til de er gyllenbrune og la renne av på kjøkkenpapir. Anrett grønnsakskrokettene med tomatsaus på tallerkenene, pynt med ruccola og server.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06
07

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.