Grønnsaksgrateng med pankoskorpe

total tid 50 min.
10 min. tilberedningstid
40 min. koketid

Ingredienser

4 porsjoner
800 g
poteter
1 
hvitløksfedd
2 dl
fløte (alternativt: øk mengden havremelk til 4 dl)
2 dl
havremelk (eller vanlig helmelk)
1 
boks mais (= 4.25 dl)
125 g
revet ost
4 
løk
2 ss
olivenolje
100 g
Zuckererbsenschoten
80 g
Butter
40 g
Sonnenblumenkerne
sukkererter
smør
Paprikapulver
solsikkekjerner
Næringsinnhold (per porsjon): 3561 kJ  /  851 kcal
54,4 g Fett
23,2 g Protein
61,6 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Skrell og vask potetene, og høvle eller skjær dem i tynne skiver.

Steg 2

Finhakk hvitløken og kok opp med fløte, havremelk og soyasaus. La maisen renne av, tilsett fløteblandingen med potetene, kok opp og la det koke i ca. 2-3 minutter. Tilsett osten, la den smelte, og krydre med muskat, pepper, paprikapulver og cayennepepper.

Steg 3

Skrell løkene, skjær i ringer og stek i oppvarmet olje til de er gyldenbrune. Tilsett Teriyaki-barbecuesaucen med honning, kok opp kort og smak til med pepper.

Steg 4

Forvarm stekeovnen til 180°C med over-/undervarme (160°C med varmluft). Vask og rens sukkerertene. Legg løken og sukkerertene lagvis med potetene i en gratineringsform.

Steg 5

Fordel små biter med smør over gratengen, dryss med paneringsmel og solsikkekjerner, bak i ca. 30 minutter og server.

Oppskrifts-ID: 838

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Skrell og vask potetene, og høvle eller skjær dem i tynne skiver.

Finhakk hvitløken og kok opp med fløte, havremelk og soyasaus. La maisen renne av, tilsett fløteblandingen med potetene, kok opp og la det koke i ca. 2-3 minutter. Tilsett osten, la den smelte, og krydre med muskat, pepper, paprikapulver og cayennepepper.

Skrell løkene, skjær i ringer og stek i oppvarmet olje til de er gyldenbrune. Tilsett Teriyaki-barbecuesaucen med honning, kok opp kort og smak til med pepper.

Forvarm stekeovnen til 180°C med over-/undervarme (160°C med varmluft). Vask og rens sukkerertene. Legg løken og sukkerertene lagvis med potetene i en gratineringsform.

Fordel små biter med smør over gratengen, dryss med paneringsmel og solsikkekjerner, bak i ca. 30 minutter og server.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.