Grønnsaks- og fetasalat med røykfylt aroma

total tid 35 min.
10 min. tilberedningstid
10 min. marineringstid
15 min. koketid

Grønnsaker tilberedt på grill har en unik røykfylt aroma takket være den åpne flammen. Velg grønnsaker som er i sesong – de smaker bedre og er fulle av vitaminer. Sursøtt granateple og fetaost passer ypperlig sammen med en kremet sesam-soyadressing.

Ingredienser

2 porsjoner
1 
liten gul squash
1 
liten grønn squash
1 
rødløk
12 
cherrytomater på ranke
 ¼ 
blomkål
2 
fedd hvitløk
1 
søtpotet
1 ss
spiseskje sitronskall
3 ss
spiseskjeer olivenolje

Dressing

1 ¼ dl
olivenolje
1 ss
tahini
1 ts
honning
1 ss
fransk sennep
1 ss
sitronsaft

Plus

50 g
gresk fetaost
50 g
granateplekjerner
2 ss
pinjekjerner
1 bunt
persille
1 
rødløk
Næringsinnhold (per porsjon): 5116 kJ  /  1279 kcal
89 g Fett
31 g Protein
91 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Skjær squashene og søtpoteten i skiver. Skjær løken i små terninger. Del blomkålen i små buketter.

Steg 2

Legg alle grønnsakene i en bolle. Tilsett knust hvitløk fra en hvitløkspresse, 3 spiseskjeer olivenolje, 3 spiseskjeer Kikkoman Soyasaus og sitronskall. Rør  godt om.

Steg 3

Legg grønnsakene på en forvarmet grill og stek på høy varme i ca. 7 minutter. Vend dem av og til. Søtpoteten trenger lengre grilltid (ca. 15-20 minutter).

Steg 4

Bland Kikkoman Soyasaus og tahini i en annen bolle. Tilsett sitronsaft, fransk sennep og honning. Rør godt om. Hell olivenolje langsomt oppi under konstant omrøring slik at du får en jevn blanding.

Steg 5

Hell den tilberedte dressingen over de grillede grønnsakene. Tilsett smuldret fetaost, rødløk, pinjekjerner, granateple og hakket persille.

Oppskrifts-ID: 1119

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Skjær squashene og søtpoteten i skiver. Skjær løken i små terninger. Del blomkålen i små buketter.

Legg alle grønnsakene i en bolle. Tilsett knust hvitløk fra en hvitløkspresse, 3 spiseskjeer olivenolje, 3 spiseskjeer Kikkoman Soyasaus og sitronskall. Rør  godt om.

Legg grønnsakene på en forvarmet grill og stek på høy varme i ca. 7 minutter. Vend dem av og til. Søtpoteten trenger lengre grilltid (ca. 15-20 minutter).

Bland Kikkoman Soyasaus og tahini i en annen bolle. Tilsett sitronsaft, fransk sennep og honning. Rør godt om. Hell olivenolje langsomt oppi under konstant omrøring slik at du får en jevn blanding.

Hell den tilberedte dressingen over de grillede grønnsakene. Tilsett smuldret fetaost, rødløk, pinjekjerner, granateple og hakket persille.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.