Grillspyd med soya-biffstrimler og ristet sesam-soyadipp

total tid 40 min.
10 min. tilberedningstid
30 min. marineringstid

Ingredienser

6 porsjoner
400 g
tynt skårede minuttbiffer eller storfebiffer for steking
2 
hele hvitløkfedd, men klemt
1 ss
vegetabilsk olje
Urter eller korianderblad skåret opp i småbiter for servering
Limettbåter for anretningen

For sesamdippen:

2 ss
sesamfrø
1 ss
mirin
1 ss
riseddik
1 ts
sesamolje
Du trenger dessuten 12-18 middels store trespyd
Næringsinnhold (per porsjon): 1104 kJ  /  263 kcal
11,4 g Fett
17,1 g Protein
2,3 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Legg spydene i minst 30 minutter i kaldt vann.

Steg 2

Skjær biffen på langs i 3 cm brede strimler. Det bør gi omtrent 3 strimler per biff. Ha kjøttet i en pose som kan lukkes eller i en passende bakeform. Hell i soyasaus, ha i hvitløkfedd og litt kvernet svart pepper. Bland det godt og la det marineres i 30 minutter eller opptil 24 timer.

Steg 3

Varm opp en liten stekepanne på middels varme og rist sesamfrø til de blir gullgule og knitrer mens du rører nesten hele tiden. Ha det i en liten skål. Bland med de resterende dippingrediensene.

Steg 4

Varm opp en grillpanne til høy temperatur. Sett det marinerte storfekjøttet på langs på spydene som et trekkspill. La det være nok plass på den nedre enden av spydene slik at du kan holde og dreie dem. Smør grillpannen med en silikonpensel eller tørkerull lett inn med olje, stek så spydene på hver side i 2 minutter, til de er brune og gjennomstekte. Strø på urter og server dem med dippen og limettbåtene for å dryppe på.

Oppskrifts-ID: 1

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Legg spydene i minst 30 minutter i kaldt vann.

Skjær biffen på langs i 3 cm brede strimler. Det bør gi omtrent 3 strimler per biff. Ha kjøttet i en pose som kan lukkes eller i en passende bakeform. Hell i soyasaus, ha i hvitløkfedd og litt kvernet svart pepper. Bland det godt og la det marineres i 30 minutter eller opptil 24 timer.

Varm opp en liten stekepanne på middels varme og rist sesamfrø til de blir gullgule og knitrer mens du rører nesten hele tiden. Ha det i en liten skål. Bland med de resterende dippingrediensene.

Varm opp en grillpanne til høy temperatur. Sett det marinerte storfekjøttet på langs på spydene som et trekkspill. La det være nok plass på den nedre enden av spydene slik at du kan holde og dreie dem. Smør grillpannen med en silikonpensel eller tørkerull lett inn med olje, stek så spydene på hver side i 2 minutter, til de er brune og gjennomstekte. Strø på urter og server dem med dippen og limettbåtene for å dryppe på.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.