Grillet whisky-entrecôte med agurk- og melonsalat

total tid 145 min.
10 min. tilberedningstid
120 min. marineringstid
15 min. koketid

Mør entrecôte marinert i Kikkoman Soyasaus, lønnesirup og søte krydder. Pensle kjøttet med den fantastiske whisky- og appelsinglasuren mens det grilles! Den kalde og forfriskende agurk- og melonsalaten er det perfekte tilbehøret til grillmat.

Ingredienser

4 porsjoner
4 
entrecôter (ca. 1,2–1,4 kg)

Til marinaden:

1 
vaniljestang
Nykvernet pepper
 ½ ts
frisk timian
2 klype
malt kanel
4 ss
olivenolje
1 ½ ts
lønnesirup

Til stekesausen:

1 
sjalottløk
1 
hvitløksfedd
3 ½ ss
whisky
1 dl
appelsinjuice
Nykvernet pepper

Til salaten:

2 
stor agurk
1 
liten melon (f.eks. Cantaloupe, vannmelon, honningmelon)
200 g
fetaost
2 
røde spisspaprikaer
2 ss
olivenolje
2 ½ ss
hvitvinseddik
1 ½ ts
honning
Nykvernet pepper

Til soya- og kryddersmør:

1 
hvitløksfedd
2 
stilker basilikumblader
250 g
romtemperert smør
3 ss
parmesan
1 ss
lønnesirup
Sitronpepper eller pepper
Næringsinnhold (per porsjon): 2025 kJ  /  483 kcal
28,4 g Fett
26,2 g Protein
21,2 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Klapp entrecôtene tørre. Rør sammen frø fra vaniljestang, pepper, timian, kanel, olivenolje, Kikkoman Soyasaus og lønnesirup til marinade. Pensle marinaden over biffene og sett i kjøleskap, minst 2 timer.

Steg 2

Lag stekesausen ved å kjøre sjalottløk, hvitløk, whisky, appelsinjuice og Kikkoman Soyasaus i en foodprosessor eller blender. Smak til med pepper og sett i kjøleskap til du skal bruke den.

Steg 3

Tilbered salaten ved å vaske agurken og skjære den i skiver. Del melonen i to, fjern frøene og skjær fruktkjøttet i terninger. Smuldre fetaosten. Del paprikaene i to, fjern frøene og kjernen. Vask og skjær i strimler.  

Steg 4

Lag dressingen ved å kjøre 1–2 ss melon i terninger, olivenolje, eddik, Kikkoman Soyasaus og honning i en foodprosessor eller blender. Smak til med pepper. Vend dressingen inn i salaten rett før servering.   

Steg 5

Lag soya- og urtesmør ved å skrelle og finhakke hvitløken. Vask basilikum, tørk og fjern bladene. Skjær bladene i tynne strimler. Bland hvitløk, basilikum, soyasaus, parmesan og lønnesirup med smør godt sammen. Smak til med pepper.

Steg 6

Plasser entrecôtene på grillen (lukk lokket, hvis grillen din har ett). Stek så lenge du vil (se tips), og pensle kjøttet med whisky- og appelsinsaus underveis. Server med soya- og urtesmør sammen med salaten.

Tips:

Marinaden smaker også fantastisk på grillet svinekjøtt.

Alle har en favorittmåte å nyte biffen på. Følgende oversikt gir deg en veiledning for kjernetemperaturen på biff. Du kan måle kjernetemperaturen ved hjelp av et steketermometer. Sonden på termometeret skal settes inn i midten av biffen, unngå bein og pass på at den ikke skyves tvers gjennom.

Rå: 48–52°C
Medium-rå: 52–55°C
Medium: 55–59°C
Godt stekt: 60–62°C

Oppskrifts-ID: 867

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Klapp entrecôtene tørre. Rør sammen frø fra vaniljestang, pepper, timian, kanel, olivenolje, Kikkoman Soyasaus og lønnesirup til marinade. Pensle marinaden over biffene og sett i kjøleskap, minst 2 timer.

Lag stekesausen ved å kjøre sjalottløk, hvitløk, whisky, appelsinjuice og Kikkoman Soyasaus i en foodprosessor eller blender. Smak til med pepper og sett i kjøleskap til du skal bruke den.

Tilbered salaten ved å vaske agurken og skjære den i skiver. Del melonen i to, fjern frøene og skjær fruktkjøttet i terninger. Smuldre fetaosten. Del paprikaene i to, fjern frøene og kjernen. Vask og skjær i strimler.  

Lag dressingen ved å kjøre 1–2 ss melon i terninger, olivenolje, eddik, Kikkoman Soyasaus og honning i en foodprosessor eller blender. Smak til med pepper. Vend dressingen inn i salaten rett før servering.   

Lag soya- og urtesmør ved å skrelle og finhakke hvitløken. Vask basilikum, tørk og fjern bladene. Skjær bladene i tynne strimler. Bland hvitløk, basilikum, soyasaus, parmesan og lønnesirup med smør godt sammen. Smak til med pepper.

Plasser entrecôtene på grillen (lukk lokket, hvis grillen din har ett). Stek så lenge du vil (se tips), og pensle kjøttet med whisky- og appelsinsaus underveis. Server med soya- og urtesmør sammen med salaten.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.