Grillet whisky-entrecôte med agurk- og melonsalat
Søk
Filter
Grillet whisky-entrecôte med agurk- og melonsalat
Bookmark
241 av 295

Grillet whisky-entrecôte med agurk- og melonsalat

Mør entrecote marinert i Kikkoman soyasaus, lønnesirup og søte kryddere. Pensle med den fantastiske whisky- og appelsinglazen mens den steker på grillen!

Grillet whisky-entrecôte med agurk- og melonsalat
Total tid 25 min
Forberedelsestid: 10 min
Marineringstid: 120 min
Matlagingstid 15 min
2025 kJ / 483 kcal
Fett: 28.4 g
Protein: 26.2 g
Karbohydrat: 21.2 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

  • 4 entrecôter (ca. 1,2–1,4 kg)

Til marinaden:

Til stekesausen:

Til salaten:

  • 1 stor agurk
  • 1 liten melon (f.eks. Cantaloupe, vannmelon, honningmelon)
  • 200 g fetaost
  • 2 røde spisspaprikaer
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 2 ss Kikkoman Naturlig brygget soyasaus
  • 2 ts honning
  • Nykvernet pepper

Til soya- og kryddersmør:

  • 1 hvitløksfedd
  • 2 stilker basilikumblader
  • 250 g romtemperert smør
  • 4 ss Kikkoman Naturlig brygget soyasaus
  • 3 ss parmesan
  • 1 ss lønnesirup
  • Sitronpepper eller pepper
  • 4 entrecôter (ca. 1,2–1,4 kg)

Til marinaden:

Til stekesausen:

Til salaten:

  • 1 stor agurk
  • 1 liten melon (f.eks. Cantaloupe, vannmelon, honningmelon)
  • 200 g fetaost
  • 2 røde spisspaprikaer
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 2 ss Kikkoman Naturlig brygget soyasaus
  • 2 ts honning
  • Nykvernet pepper

Til soya- og kryddersmør:

Slik gjør du det

  1. Klapp entrecôtene tørre. Rør sammen frø fra vaniljestang, pepper, timian, kanel, olivenolje, soyasaus og lønnesirup til marinade. Pensle marinaden over biffene og sett i kjøleskap, minst 2 timer.
     
  2. Lag stekesausen ved å kjøre sjalottløk, hvitløk, whisky, appelsinjuice og soyasaus i en foodprosessor eller blender. Smak til med pepper og sett i kjøleskap til du skal bruke den.
     
  3. Tilbered salaten ved å vaske agurken og skjære den i skiver. Del melonen i to, fjern frøene og skjær fruktkjøttet i terninger. Smuldre fetaosten. Del paprikaene i to, fjern frøene og kjernen. Vask og skjær i strimler.  
     
  4. Lag dressingen ved å kjøre 1–2 ss melon i terninger, olivenolje, eddik, soyasaus og honning i en foodprosessor eller blender. Smak til med pepper. Vend dressingen inn i salaten rett før servering.   
     
  5. Lag soya- og urtesmør ved å skrelle og finhakke hvitløken. Vask basilikum, tørk og fjern bladene. Skjær bladene i tynne strimler. Bland hvitløk, basilikum, soyasaus, parmesan og lønnesirup med smør godt sammen. Smak til med pepper.
     
  6. Plasser entrecôtene på grillen (lukk lokket, hvis grillen din har ett). Stek så lenge du vil (se tips), og pensle kjøttet med whisky- og appelsinsaus underveis. Server med soya- og urtesmør sammen med salaten.

Tips: Marinaden smaker også fantastisk på grillet svinekjøtt.

Alle har en favorittmåte å nyte biffen på. Følgende oversikt gir deg en veiledning for kjernetemperaturen på biff. Du kan måle kjernetemperaturen ved hjelp av et steketermometer. Sonden på termometeret skal settes inn i midten av biffen, unngå bein og pass på at den ikke skyves tvers gjennom.

Rå: 48–52°C
Medium-rå: 52–55°C
Medium: 55–59°C
Godt stekt: 60–62°C

Brukte produkter i denne oppskriften

Total tid 25 min
Forberedelsestid: 10 min
Marineringstid: 120 min
Matlagingstid 15 min
2025 kJ / 483 kcal
Fett: 28.4 g
Protein: 26.2 g
Karbohydrat: 21.2 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

  • 4 entrecôter (ca. 1,2–1,4 kg)

Til marinaden:

Til stekesausen:

Til salaten:

  • 1 stor agurk
  • 1 liten melon (f.eks. Cantaloupe, vannmelon, honningmelon)
  • 200 g fetaost
  • 2 røde spisspaprikaer
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 2 ss Kikkoman Naturlig brygget soyasaus
  • 2 ts honning
  • Nykvernet pepper

Til soya- og kryddersmør:

  • 1 hvitløksfedd
  • 2 stilker basilikumblader
  • 250 g romtemperert smør
  • 4 ss Kikkoman Naturlig brygget soyasaus
  • 3 ss parmesan
  • 1 ss lønnesirup
  • Sitronpepper eller pepper
  • 4 entrecôter (ca. 1,2–1,4 kg)

Til marinaden:

Til stekesausen:

Til salaten:

  • 1 stor agurk
  • 1 liten melon (f.eks. Cantaloupe, vannmelon, honningmelon)
  • 200 g fetaost
  • 2 røde spisspaprikaer
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 2 ss Kikkoman Naturlig brygget soyasaus
  • 2 ts honning
  • Nykvernet pepper

Til soya- og kryddersmør: