Grillet torskefilet i krydret yoghurtmarinade
Søk
Filter
Grillet torskefilet i krydret yoghurtmarinade
Bookmark
98 av 295

Grillet torskefilet i krydret yoghurtmarinade

Torskefiléter marinert i en mild karrikrydret yoghurtmarinade med grillede søtpoteter og lime- og korianderaioli.

Grillet torskefilet i krydret yoghurtmarinade
Total tid 45 min
Forberedelsestid: 10 min
Marineringstid: 30 min
Matlagingstid 35 min
3457 kJ / 829 kcal
Fett: 50.4 g
Protein: 34.3 g
Karbohydrat: 57.6 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

Til torskefiletene:

  • 50 g yoghurt naturell
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ss olivenolje
  • 3 ss Kikkoman Naturlig brygget soyasaus
  • 2 ts aprikossyltetøy
  • Noen få sitrontimianblader
  • ½ ts karripulver
  • Nykvernet pepper
  • 4 torskefileter (ca. 150 g pr porsjon)

Til lime- og korianderaioli:

Til grillede søtpoteter:

Slik gjør du det

  1. Rør sammen yoghurt, sitronsaft, olivenolje, soyasaus, syltetøy, timian, karripulver og pepper til en marinade. Pensle fiskefileten med marinaden og sett i kjøleskapet, 30-45 minutter.
     
  2. Lag lime- og korianderaioli. Riv limeskall, kutt limen i to og press ut saften. Skrell og finhakk hvitløk. Rør sammen majones, limeskall, limesaft, hvitløk, honning, koriander og soyasaus i en bolle og smak til med pepper.
     
  3. Skrell søtpotetene, vask og skjær i ca. 2 cm terninger. Rengjør og kutt vårløk. Skrell og finhakk hvitløk i terninger. Bland sammen hvitløk, søtpoteter, vårløk, soyasaus, olivenolje og rosmarin. Smak til med pepper.  
     
  4. Legg søtpoteter på grillen i 15-20 minutter og torskefiletene i 6-10 minutter (lukk lokket hvis grillen din har ett). Server med lime- og korianderaioli.

Tips: Marinaden smaker like godt sammen med hvit fisk som den gjør med kalkunbryst eller biff.

Brukte produkter i denne oppskriften

Total tid 45 min
Forberedelsestid: 10 min
Marineringstid: 30 min
Matlagingstid 35 min
3457 kJ / 829 kcal
Fett: 50.4 g
Protein: 34.3 g
Karbohydrat: 57.6 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

Til torskefiletene:

  • 50 g yoghurt naturell
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ss olivenolje
  • 3 ss Kikkoman Naturlig brygget soyasaus
  • 2 ts aprikossyltetøy
  • Noen få sitrontimianblader
  • ½ ts karripulver
  • Nykvernet pepper
  • 4 torskefileter (ca. 150 g pr porsjon)

Til lime- og korianderaioli:

Til grillede søtpoteter: