Grillet lakseburger

total tid 35 min.
10 min. tilberedningstid
25 min. koketid

Saftige grillede lakseburgere med grillede tomater, squash- og fikensennep. Disse lekre hjemmelagde burgerbrødene er naturlig farget med rødbete og gurkemeie.

Ingredienser

4 porsjoner

Til hamburgerbrødene:

1 dl
rødbetejuice (eller ¼ – ½ ts gurkemeie i 1 dl vann)
 ½ 
fersk gjær
1 
egg
250 g
mel
1 ss
sukker
Salt
40 g
romtemperert smør
Noen få timianblader

Til lakseburgere og pynt:

600 g
laksefilet uten skinn
 ¼ ts
sitronpepper eller pepper
1 
bifftomat
1 
squash
2 
tørkede fikener
3 ss
sennep
1 ts
lønnesirup
4 skive
skiver ost
Næringsinnhold (per porsjon): 3457 kJ  /  825 kcal
41 g Fett
51,4 g Protein
60 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Tilbered burgerbrød ved å varme opp rødbetesaften (eller ¼ – ½ ts gurkemeie i 1 dl vann). Smuldre inn gjæren i saften til og rør for å løse den opp. Skill egget. Rør inn mel, sukker, ½ ts salt, mykt smør, noen timianblader og eggeplomme i gjærblandingen. Kna godt til du får en glatt og smidig deig. Dekk til og la heve på et lunt sted, ca. 1 time.

Steg 2

Forvarm ovnen til 200°C (180°C varmluft). Form deigen til 4 flate burgerbrød og hev i ytterligere 20 minutter. Pensle burgerbrødene med eggehvite, dryss over litt timian og stek i ovnen i 15–20 minutter. La brødene avkjøles på en rist når de er klare.

Steg 3

Lag lakseburgerne ved å tørke av laksefileten med kjøkkenpapir og ha over i en foodprosessor eller blender. Tilsett pepper og Kikkoman Soyasaus. Kjør til du får ønsket konsistens på farsen. Form laksefarsen til 4 burgere og legg de i kjøleskapet til de skal grilles. Vask og fjern skallet på tomaten. Skjær tomaten i 4 tykke skiver. Vask squashen, trim endene og skjær tynne skiver på langs. Sett til side.

Steg 4

Lag fikensennep ved å kjøre fiken, sennep og lønnesirup i en foodprosessor eller blender. Del burgerbrødene i to og pensle begge sider av brødet med fikensennep. Legg lakseburgerne, tomatene og squashskivene på grillen (stek med lokket nede hvis grillen din har ett). Topp burgerbrødet med tomat, squashskiver, lakseburger og ost. Server og nyt!

Tip:

Du kan også riste burgerbrødet på grillen.

Oppskrifts-ID: 870

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Tilbered burgerbrød ved å varme opp rødbetesaften (eller ¼ – ½ ts gurkemeie i 1 dl vann). Smuldre inn gjæren i saften til og rør for å løse den opp. Skill egget. Rør inn mel, sukker, ½ ts salt, mykt smør, noen timianblader og eggeplomme i gjærblandingen. Kna godt til du får en glatt og smidig deig. Dekk til og la heve på et lunt sted, ca. 1 time.

Forvarm ovnen til 200°C (180°C varmluft). Form deigen til 4 flate burgerbrød og hev i ytterligere 20 minutter. Pensle burgerbrødene med eggehvite, dryss over litt timian og stek i ovnen i 15–20 minutter. La brødene avkjøles på en rist når de er klare.

Lag lakseburgerne ved å tørke av laksefileten med kjøkkenpapir og ha over i en foodprosessor eller blender. Tilsett pepper og Kikkoman Soyasaus. Kjør til du får ønsket konsistens på farsen. Form laksefarsen til 4 burgere og legg de i kjøleskapet til de skal grilles. Vask og fjern skallet på tomaten. Skjær tomaten i 4 tykke skiver. Vask squashen, trim endene og skjær tynne skiver på langs. Sett til side.

Lag fikensennep ved å kjøre fiken, sennep og lønnesirup i en foodprosessor eller blender. Del burgerbrødene i to og pensle begge sider av brødet med fikensennep. Legg lakseburgerne, tomatene og squashskivene på grillen (stek med lokket nede hvis grillen din har ett). Topp burgerbrødet med tomat, squashskiver, lakseburger og ost. Server og nyt!

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.