Grillede spare ribs med sursøt saus
Søk
Filter
Grillede spare ribs med sursøt saus
Bookmark
156 av 295

Grillede spare ribs med sursøt saus

Sursøte grillede spareribs marinert i Kikkoman soyasaus, ingefær, sitron, sesamolje, honning og sesamfrø. Glaseringen er herlig klissete, så servietter er et must!

Grillede spare ribs med sursøt saus
Total tid 35 min
Forberedelsestid: 10 min
Marineringstid: 180 min
Matlagingstid 25 min
2652 kJ / 633 kcal
Fett: 35.1 g
Protein: 39.6 g
Karbohydrat: 31.8 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

  • 2 kg spare ribs
  • Salt

Til marinaden:

  • 1 liten sitron
  • 1,5 cm fersk ingefær
  • 1 hvitløksfedd
  • 6 ss Kikkoman Naturlig brygget soyasaus
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ss sesamolje
  • 4 ss honning
  • 3 ss hvit balsamicoeddik (eller hvitvin/eplesidereddik)
  • Nykvernet pepper
  • 4 ts sesamfrø

Til salaten:

  • 1 mango
  • 1 romanosalat
  • 2 gulrøtter
  • 100 g spirer
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss hvit balsamicoeddik
  • 1 dl eplejuice
  • 2 ss Kikkoman Naturlig brygget soyasaus
  • 2 ts lønnesirup
  • Nykvernet pepper

Slik gjør du det

  1. Kok spareribs i en kjele med kokende saltvann i ca. 50–70 minutter, avhengig av tykkelsen på spare ribsen. La vannet renne av og avkjøl litt.
     
  2. Riv skallet på sitronen med et fint rivjern og del den i to. Press ut saften. Rens og finhakk ingefæren og hvitløken. Rør sammen sitronskall og saft, soyasaus, olivenolje, sesamolje, honning, eddik, ingefær, hvitløk, pepper og sesamfrø til en marinade. Pensle spare ribsen med marinaden og sett i kjøleskapet i rundt 2 eller 3 timer, eller til du er klar for å starte grillen.
     
  3. I mellomtiden tilbereder du salaten ved å skrelle mangoen og fjerne fruktkjøttet fra steinen. Skjær mangokjøttet i tynne strimler. Kutt salaten i skiver. Vask og skrell gulrøttene, og høvle deretter gulrotstrimler med en ostehøvel eller skreller. Vask spirene om nødvendig.
     
  4. Lag dressingen ved å kjøre mango, olivenolje, eddik, eplejuice, soyasaus og lønnesirup i en foodprosessor eller blender. Smak til med pepper og vend dressingen inn i salaten rett før servering.
     
  5. Plasser spare ribsene på grillen i 10-20 minutter, avhengig av varmen (steng lokket hvis grillen din har ett). Hvis det er nødvendig, kan du pensle på resterende marinade når spare ribsen grilles. Server sammen med salaten.

Tips: Ved å koke spare ribsen på forhånd i saltet vann reduserer du tiden de trenger på grillen betraktelig, og holder dem saftige og fulle av smak.

Marinaden smaker også fantastisk på biff og svinekoteletter. Mariner gjerne spare ribsen over natten for å få mest mulig smak.

Brukte produkter i denne oppskriften

Total tid 35 min
Forberedelsestid: 10 min
Marineringstid: 180 min
Matlagingstid 25 min
2652 kJ / 633 kcal
Fett: 35.1 g
Protein: 39.6 g
Karbohydrat: 31.8 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

  • 2 kg spare ribs
  • Salt

Til marinaden:

  • 1 liten sitron
  • 1,5 cm fersk ingefær
  • 1 hvitløksfedd
  • 6 ss Kikkoman Naturlig brygget soyasaus
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ss sesamolje
  • 4 ss honning
  • 3 ss hvit balsamicoeddik (eller hvitvin/eplesidereddik)
  • Nykvernet pepper
  • 4 ts sesamfrø

Til salaten:

  • 1 mango
  • 1 romanosalat
  • 2 gulrøtter
  • 100 g spirer
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss hvit balsamicoeddik
  • 1 dl eplejuice
  • 2 ss Kikkoman Naturlig brygget soyasaus
  • 2 ts lønnesirup
  • Nykvernet pepper