Grillede kyllingvinger med pepper
Søk
Filter
Grillede kyllingvinger med pepper
Bookmark
94 av 295

Grillede kyllingvinger med pepper

Saftige grillede kyllingvinger i en krydret lime-, Kikkoman soyasaus- og paprikamarinade. Server med couscous med og chili- og yoghurtdipp.

Grillede kyllingvinger med pepper
Total tid 35 min
Forberedelsestid: 10 min
Marineringstid: 180 min
Matlagingstid 25 min
3612 kJ / 864 kcal
Fett: 49.3 g
Protein: 49.5 g
Karbohydrat: 49.5 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

  • 2 kg kyllingvinger
  • Salt

Til marinaden:

Til grønnsakscouscous og chiliyoghurt:

Slik gjør du det

  1. Ha kyllingvingene i en kjele med kokende saltvann i ca. 20 minutter. La vannet renne av og avkjøl noe.
     
  2. Riv litt av limeskallet med rivjern og press ut juicen. Rens og finhakk hvitløken. Rør sammen limeskall og limesaft, soyasaus, sesamolje og olivenolje, hvitløk, pepper, paprika og chilipulver til en marinade. Pensle kyllingvingene med marinaden og sett dem i kjøleskapet, 2-3 timer.
     
  3. Tilbered couscousen etter anvisning på pakningen. Vask rosmarinen. Del aubergine, squash og tomater i terninger. Rens løken og kutt i strimler. Bland sammen Teriyaki-saus, olje og pepper og vend inn aubergine, squash, tomater, løk og rosmarin.
     
  4. Lag dippen ved å røre sammen yoghurt og ketchup. Smak til med chilipulver og soyasaus.
     
  5. Stek kyllingvingene på grillen i 10-20 minutter og grønnsakene i cirka 10-15 minutter (lukk lokket hvis grillen din har ett). Legg opp couscousen og grønnsakene pent på et fat og topp med chiliyoghurt. Server ved siden av kyllingvingene.

Tips: Ved å koke kyllingvingene i saltet vann reduseres tiden de trenger på grillen betraktelig, og holder dem saftige og fulle av smak.

Marinaden passer også veldig bra til kyllingklubber og kyllinglår.

Total tid 35 min
Forberedelsestid: 10 min
Marineringstid: 180 min
Matlagingstid 25 min
3612 kJ / 864 kcal
Fett: 49.3 g
Protein: 49.5 g
Karbohydrat: 49.5 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

  • 2 kg kyllingvinger
  • Salt

Til marinaden:

Til grønnsakscouscous og chiliyoghurt: