Grillede antipasti-grønnsaker med sitronsoyasaus

total tid 25 min.
20 min. tilberedningstid
5 min. koketid

En deilig forrett i italiensk stil med fargerike grillede grønnsaker med en aromatisk fruktighet fra sitron og mirin.

Ingredienser

4 porsjoner
 ½ 
aubergine
1 
squash
3 
røde romano paprika

Til sitronsoyasausen

2 ss
sitronsaft

For hvitløksoljen med urter

1 
fedd hvitløk
1 
kvist timian
1 
kvist rosmarin
6 ss
ekstra virgin olivenolje
Næringsinnhold (per porsjon): 779 kJ  /  186 kcal
15,1 g Fett
2,4 g Protein
8,4 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Til sitronsoyasausen blander du enkelt og greit alle ingrediensene sammen. 

Steg 2

Til hvitløksoljen med urter: Skrell og knus hvitløken. Vask urtene, tørk, finhakk og varm sakte opp i en liten kjele med hvitløk og olje.

Steg 3

Vask og trim auberginen og squashen og skjær i ca ½ cm tykke skiver. Skjær romano-paprikaene i to, fjern frøene og skjær i brede strimler.

Steg 4

Dekk grønnsakene med hvitløksoljen med urter og stek i en oppvarmet panne, snu av og til i ca. fem minutter. Skrell forsiktig av skallet på paprikaen.

Steg 5

Ha alle grønnsakene i en bolle og mariner med sitronsoyasausen.

Steg 6

Anrett antipasti-grønnsakene på tallerkener, drypp over resten av hvitløksoljen med urter og server i romtemperatur.

Tips

 

Bruk helst en stekepanne med riller for å få et fint grillet møster.

Ha umiddelbart den grillede paprikaen i en bolle, dekk med plastfolie og la den avkjøles i ca. 10 minutter (ikke lenger). Dette vil løsne skallet lett fra kjøttet.

Pynt med fersk rosmarin og sitronskiver.

 

Oppskrifts-ID: 1031

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Til sitronsoyasausen blander du enkelt og greit alle ingrediensene sammen. 

Til hvitløksoljen med urter: Skrell og knus hvitløken. Vask urtene, tørk, finhakk og varm sakte opp i en liten kjele med hvitløk og olje.

Vask og trim auberginen og squashen og skjær i ca ½ cm tykke skiver. Skjær romano-paprikaene i to, fjern frøene og skjær i brede strimler.

Dekk grønnsakene med hvitløksoljen med urter og stek i en oppvarmet panne, snu av og til i ca. fem minutter. Skrell forsiktig av skallet på paprikaen.

Ha alle grønnsakene i en bolle og mariner med sitronsoyasausen.

Anrett antipasti-grønnsakene på tallerkener, drypp over resten av hvitløksoljen med urter og server i romtemperatur.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.