Søk
Filter
Gratinert grønnsak-makaroni med søt soyasaus
Bookmark
7 av 323

Gratinert grønnsak-makaroni med søt soyasaus

Gratinert grønnsak-makaroni med søt soyasaus
Total tid 50 min
Forberedelsestid: 50 min
2680 kJ / 640 kcal
Fett: 27.5 g
Protein: 21.6 g
Karbohydrat: 73 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

Til den søte soyasausen:

Til den gratinerte grønnsak-makaronien:

  • 200 g makaroni
  • ¼ brokkoli (ca. 100 g)
  • 160 g cherrytomater (ca. 16 stykk)
  • 1 liten gul paprika (ca. 100 g)
  • 2 løk (ca. 100 g)
  • 100 g sjampinjonger
  • 2 ss olivenolje
  • Salt, nymalt hvit pepper

Til gratengsausen:

  • 800 ml melk
  • 60 g smør
  • 80 g mel
  • 50 ml grønnsakskraft
  • 1 ts salt
  • Nykvernet hvit pepper
  • 1 ts sukker
  • 2 ss revet parmesan

*Alternativt kan du bruke 60 ml Kikkoman Glutenfri Tamari-Soyasaus eller Kikkoman Økologisk Soyasaus.

Slik gjør du det

1. Varm opp grønnsakskraft, soyasaus og sukker for å lage den søte soyasausen. Rør potetmel ut i 4 ts kaldt vann, ha det inn i sausen og kok opp.

2. Tilbered makaroni etter anvisningen på pakken.. Del brokkoli opp i små buketter, vask, forvell og avkjøl med kaldt vann. Vask tomater. Del paprika i to, fjern frø og innvendige hinner og vask . Skrell løk og kutt den sammen med paprikaen i ca. 1,5 cm store terninger. Børst sjampinjongene, skjær av stilken og kutt i små biter.

3. Varm olivenolje opp i en stekepanne, tilsett grønnsakene,brun lett i ca. 5 minutter og krydre med salt og pepper. Legg grønnsakene på en tallerken og hold dette varmt.

4. Når du skal lage gratengsausen tilsetter du melk i en liten kasserolle og varmer dette opp til 60-70 °C. Ha smør og mel i en annen kasserolle og småkok ved svak varme (uten at blandingen blir svidd) i 7-8 minutter mens du rører.

5. Hell i varm melk i smøret litt etter litt, og rør godt slik at duunngår klumper i sausen. Hell i grønnsakskraft, kok opp og krydre sausen med salt, pepper og sukker. Forvarm stekeovnen til 220 °C over-/undervarme (200 °C omluft).

6. Bland grønnsaker og makaroni sammen med sausen, ha i en gratengform, dryss over parmesan og gratiner i den forvarmede stekeovnen i ca. 5 minutter. Ta gratengen ut av stekeovnen, drypp på den søte soyasausen og server.

Total tid 50 min
Forberedelsestid: 50 min
2680 kJ / 640 kcal
Fett: 27.5 g
Protein: 21.6 g
Karbohydrat: 73 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

Til den søte soyasausen:

Til den gratinerte grønnsak-makaronien:

  • 200 g makaroni
  • ¼ brokkoli (ca. 100 g)
  • 160 g cherrytomater (ca. 16 stykk)
  • 1 liten gul paprika (ca. 100 g)
  • 2 løk (ca. 100 g)
  • 100 g sjampinjonger
  • 2 ss olivenolje
  • Salt, nymalt hvit pepper

Til gratengsausen:

  • 800 ml melk
  • 60 g smør
  • 80 g mel
  • 50 ml grønnsakskraft
  • 1 ts salt
  • Nykvernet hvit pepper
  • 1 ts sukker
  • 2 ss revet parmesan

*Alternativt kan du bruke 60 ml Kikkoman Glutenfri Tamari-Soyasaus eller Kikkoman Økologisk Soyasaus.