Gratinert brokkoli, blomkål og glasert gresskar med sprø soyasaus strøssel
Søk
Filter
Gratinert brokkoli, blomkål og glasert gresskar med sprø soyasaus strøssel
Bookmark
226 av 323

Gratinert brokkoli, blomkål og glasert gresskar med sprø soyasaus strøssel

Gratinert brokkoli, blomkål og glasert gresskar med sprø soyasaus strøssel
Total tid 45 min
Forberedelsestid: 45 min
1380 kJ / 329 kcal
Fett: 12.9 g
Protein: 13.1 g
Karbohydrat: 40.5 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

Til bechamelsausen:

  • 2 ss vegetabilsk olje
  • 30 g hvetemel
  • 400 ml havremelk (eller mandelmelk/soyamelk)
  • 50 ml grønnsakskraft
  • 2 ss kokosmelk
  • 1 ts sukker
  • ½ ts salt
  • Litt pepper

Til soyasaus-strøssel:

Slik gjør du det

  1. Del brokkoli og blomkål i små buketter, vask, forvell og la dryppe godt av. Vask gresskar og skjær i små terninger (ca. 1 cm) Varm opp oljen i en liten gryte, ha i gresskar og brun lett. Hell i eplesaft og kok opp. Tilsett soyasaus og kok til væsken er tilnærmet fordampet.
  2. Varm opp olje i en gryte for å lage bechamelsausen. Tilsett mel og brun lett. Hell i oppvarmet havremelk, kraft og kokosmelk litt etter litt, kok opp mens du rører og la det koke inn i ca. 1-2 minutter. Krydre sausen med sukker, salt og pepper.
  3. Forvarm stekeovnen til 160 °C over-/undervarme (140 °C omluft).
  4. For å lage soyasaus-strøssel, starter du med å blande soyasausen godt sammen med oljen. Tilsett deretter pankomel i en bolle, hell over soyasaus/oljeblandingen og bland godt. Fordel pankoblandingen på en stekeplate kledd med bakepapir og stek i ca. 6-7 minutter i stekeovnen. Vask persille, tørk den forsiktig, knip av bladene og hakk dem i fine biter. Ta pankoblandingen ut av stekeovnen og bland med persille.
  5. Øk temperaturen i stekeovnen til 220 °C over-/undervarme (200 °C varmluft). Legg det glaserte gresskaret i en gratengform og legg på brokkoli og blomkål vekselvis. Hell på bechamelsausen og stek i ca. 2-3 minutter i stekeovnen til overflaten er gyldenbrun. Ta gratengen ut av stekeovnen, strø på soyasaus-strøssel og server.
Total tid 45 min
Forberedelsestid: 45 min
1380 kJ / 329 kcal
Fett: 12.9 g
Protein: 13.1 g
Karbohydrat: 40.5 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

Til bechamelsausen:

  • 2 ss vegetabilsk olje
  • 30 g hvetemel
  • 400 ml havremelk (eller mandelmelk/soyamelk)
  • 50 ml grønnsakskraft
  • 2 ss kokosmelk
  • 1 ts sukker
  • ½ ts salt
  • Litt pepper

Til soyasaus-strøssel: