Gjørs med grønnsakstrimler i asiatisk saus

Ingredienser

4 porsjoner
300 g
ferskvannsfisk, f.eks. gjørs
1 
sjalottløk
5 stykke
shiitake sopp
 ¼ stykke
rød og gul paprika
2 ½ dl
fiskebuljong / dashi
4 ½ ts
hvitvin (nydelig)
1 ½ ts
sukker
3 ts
potetmel, oppløst i 3 ts vann
5 
gressløkstilker

Dessuten

hvetemel
olje til fritering

Tilberedning

Steg 1

Start with the sauce: slice thinly red pepper, mushrooms and onion. Preheat oil in a pan and fry onion, pepper and mushrooms for a moment.

Steg 2

Add fish stock or dashi, sake, Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce, wine and sugar and bring to the boil. Thicken with the potato starch mixture and add chives at the end.

Steg 3

Chop the fish into bite-sized pieces. Sprinkle with flour and deep fry at 180°C. Put fish pieces on small plates and pour sauce with vegetables on the top.

Tips

Våre Japas er designet som japansk tapas. Bare doble mengden av hver ingrediens, og du kan servere fingermat som hovedrett.

Oppskrifts-ID: 165

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Start with the sauce: slice thinly red pepper, mushrooms and onion. Preheat oil in a pan and fry onion, pepper and mushrooms for a moment.

Add fish stock or dashi, sake, Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce, wine and sugar and bring to the boil. Thicken with the potato starch mixture and add chives at the end.

Chop the fish into bite-sized pieces. Sprinkle with flour and deep fry at 180°C. Put fish pieces on small plates and pour sauce with vegetables on the top.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.