Fylt julegås med bakte epler og soyasaus

total tid 180 min.
180 min. tilberedningstid

Ingredienser

4 porsjoner

For the goose:

1 
stekeklar gås (ca. 4 kg)
Salt og pepper
1 
løk
1 
hvitløkbåt
2 ss
smør
300 g
grovbrød
4 
epler
100 g
hakkede pistasjenøtter
1 ts
malt ingefær
2 ss
honning

Bakte epler:

4 
epler (f.eks. Gravensten)
100 g
råmarsipanmasse
50 g
rosiner
2 cl
Amaretto
1 ss
smør

Saus:

3 dl
Bruk 3 dl kraft fra gåsen (kraften fra stekingen)
5 dl
utblandet kyllingfond
2 ss
creme fraiche
2 ss
Maizena
Næringsinnhold (per porsjon): 1313 kJ  /  313 kcal

Tilberedning

Steg 1

Vask og tørk av gåsen før du krydrer med salt og pepper på utsiden og innsiden.

Steg 2

Til fyllet; skrell og finhakk løk og feddet med hvitløk. Surr løk og hvitløk i smør til det er gyllenbrunt.

Steg 3

Skjær grovbrødet i små terninger, skrell og skjær eplene i terninger. Tilsett pistasjenøtter og 4 ss Kikkoman soyasaus, smak til med salt, pepper og ingefær.

Steg 4

Fyll gåsen med blandingen, klem den og legg den ned i en ovnspanne. Stek i ca 2 timer på 200 grader (180 grader med varmluft), og hell stekekraft over flere ganger. Snu gåsa med brystsiden opp etter 90 minutter. De siste 10 minuttene pensler du brystet med en blanding av honning og 2 ss soyasaus.

Steg 5

Skjær ut kjernen til de bakte eplene, bland råmarsipanen med rosiner og Amaretto og fyll eplene med den. Legg 1 smørflak på hvert av de bakte eplene og la dem steke med i ovnen på en bakeplate de siste 20 minuttene av steketiden.

Steg 6

Til sausen; kok opp 3 dl stekesaft fra gåsa sammen med kyllingfond, rør inn crème fraîche, smak til med soyasaus og bind med Maizena. Reduser sausen ned til ca 6 dl saus som utgjør 1,5 dl per person.

Steg 7

Server gåsa med bakte epler, og om ønskelig, med rødkål og poteter.

Oppskrifts-ID: 109

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Vask og tørk av gåsen før du krydrer med salt og pepper på utsiden og innsiden.

Til fyllet; skrell og finhakk løk og feddet med hvitløk. Surr løk og hvitløk i smør til det er gyllenbrunt.

Skjær grovbrødet i små terninger, skrell og skjær eplene i terninger. Tilsett pistasjenøtter og 4 ss Kikkoman soyasaus, smak til med salt, pepper og ingefær.

Fyll gåsen med blandingen, klem den og legg den ned i en ovnspanne. Stek i ca 2 timer på 200 grader (180 grader med varmluft), og hell stekekraft over flere ganger. Snu gåsa med brystsiden opp etter 90 minutter. De siste 10 minuttene pensler du brystet med en blanding av honning og 2 ss soyasaus.

Skjær ut kjernen til de bakte eplene, bland råmarsipanen med rosiner og Amaretto og fyll eplene med den. Legg 1 smørflak på hvert av de bakte eplene og la dem steke med i ovnen på en bakeplate de siste 20 minuttene av steketiden.

Til sausen; kok opp 3 dl stekesaft fra gåsa sammen med kyllingfond, rør inn crème fraîche, smak til med soyasaus og bind med Maizena. Reduser sausen ned til ca 6 dl saus som utgjør 1,5 dl per person.

Server gåsa med bakte epler, og om ønskelig, med rødkål og poteter.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06
07

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.