Fyldig sjokoladeostekake

total tid 100 min.
5 min. tilberedningstid
95 min. koketid

Ingredienser

12 porsjoner

Til kakebunnen:

120 g
smør
80 g
sukker
60 g
malte mandler

Til fyllet:

60 g
melkesjokolade
2 
små pakker vaniljepuddingpulver
200 g
sukker
60 g
mykt smør
2 
egg
1 kg
mager kesam (eller kremost)
200 ml
mandelmelk (eller vanlig helmelk)

Til toppingen:

15 g
malte mandler
Næringsinnhold (per porsjon): 1701 kJ  /  406 kcal
19,8 g Fett
14,1 g Protein
41,4 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Forvarm ovnen til 180 °C over/undervarme (160 °C varmluft) og kle en springform (Ø 28-30 cm) med bakepapir. Varm opp smøret til det er flytende. Bland inn Kikkoman Panko med sukker, smeltet smør og mandler, fordel på bunnen av kakeformen, trykk godt ned og stek i den forvarmede ovnen i ca. 20 minutter.

Steg 2

Til fyllet grovhakker du sjokoladen og smelter den over et varmt vannbad.

Steg 3

Rør sammen vaniljepuddingpulver, sukker og smør sammen. Rør sammen egg, kesam, mandelmelk og den Kikkoman Søt Soyasaus (alternativ: Kikkoman Soyasaus + sukker) til en glatt krem og sett 100 g av massen til siden. Fordel den lyse kremen over den ferdigbakte bunnen.

Steg 4

Rør sjokoladen sammen med kremen du har satt til side. Fordel spiseskjeer av den lyse kremen over sjokoladefyllet og marmorer forsiktig med spiseskjeen. 

Steg 5

Til toppingen blander du mandlene og Kikkoman Panko, drysser over kaken og steker kaken videre i ca. 50 minutter.

Steg 6

La kaken avkjøles i formen på en rist i ca. 2 timer, fjern deretter ringen fra kakeformen og la kaken avkjøles helt. Del sjokoladeostekaken i biter og server.

Oppskrifts-ID: 840

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Forvarm ovnen til 180 °C over/undervarme (160 °C varmluft) og kle en springform (Ø 28-30 cm) med bakepapir. Varm opp smøret til det er flytende. Bland inn Kikkoman Panko med sukker, smeltet smør og mandler, fordel på bunnen av kakeformen, trykk godt ned og stek i den forvarmede ovnen i ca. 20 minutter.

Til fyllet grovhakker du sjokoladen og smelter den over et varmt vannbad.

Rør sammen vaniljepuddingpulver, sukker og smør sammen. Rør sammen egg, kesam, mandelmelk og den Kikkoman Søt Soyasaus (alternativ: Kikkoman Soyasaus + sukker) til en glatt krem og sett 100 g av massen til siden. Fordel den lyse kremen over den ferdigbakte bunnen.

Rør sjokoladen sammen med kremen du har satt til side. Fordel spiseskjeer av den lyse kremen over sjokoladefyllet og marmorer forsiktig med spiseskjeen. 

Til toppingen blander du mandlene og Kikkoman Panko, drysser over kaken og steker kaken videre i ca. 50 minutter.

La kaken avkjøles i formen på en rist i ca. 2 timer, fjern deretter ringen fra kakeformen og la kaken avkjøles helt. Del sjokoladeostekaken i biter og server.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.