Frityrstekte bananer med vaniljeis og sjokolade- eller karamellsaus

total tid 30 min.
5 min. tilberedningstid
25 min. koketid

Ingredienser

4 porsjoner
4 
bananer
9 ss
mel
 ¼ ts
kanel
2 
egg
Vegetabilsk olje til fritering
Små mynteblader til pynt

Til sjokoladesausen

100 g
mørk eller lys kokesjokolade
125 g
kremfløte

Eller til karamellsausen

100 g
sukker
40 g
smør
60 g
kremfløte

I tillegg

4 
kuler vaniljeis
Næringsinnhold (per porsjon): 2807 kJ  /  669 kcal
38,6 g Fett
63,4 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Skrell bananene, del i to først på langs og deretter på tvers. Bland melet og kanelen i en dyp tallerken. Pisk eggene i en annen dyp tallerken og legg paneringsmelet i en tredje dyp tallerken.

Steg 2

Vend først bananbitene i mel- og kanelblandingen, deretter i det piskede egget og til slutt i pankopaneringsmelet.

Steg 3

Varm opp oljen, frityrstek de panerte bananbitene til de er gyldenbrune og la renne av på kjøkkenpapir.

Steg 4

Til sjokoladesausen grovhakker du sjokoladen og smelter den over et varmt vannbad. Tilsett fløte og soyasaus, og varm opp blandingen. Til karamellsausen: varm sukkeret opp i en kjele, smelt det og la det bli jevnt lysebrunt; rør regelmessig rundt. Tilsett smøret og rør til det er oppløst. Tilsett kremfløte og soyasaus, og rør godt til sausen er helt glatt.

Steg 5

Anrett de friterte bananene med sjokolade- eller karamellsaus og is på tallerkener, pynt med mynte og om ønskelig med friske bær.

Tips

Som alternativ til Kikkoman naturlig brygget soyasaus, passer også den søte soyasausen veldig bra.

Oppskrifts-ID: 846

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Skrell bananene, del i to først på langs og deretter på tvers. Bland melet og kanelen i en dyp tallerken. Pisk eggene i en annen dyp tallerken og legg paneringsmelet i en tredje dyp tallerken.

Vend først bananbitene i mel- og kanelblandingen, deretter i det piskede egget og til slutt i pankopaneringsmelet.

Varm opp oljen, frityrstek de panerte bananbitene til de er gyldenbrune og la renne av på kjøkkenpapir.

Til sjokoladesausen grovhakker du sjokoladen og smelter den over et varmt vannbad. Tilsett fløte og soyasaus, og varm opp blandingen. Til karamellsausen: varm sukkeret opp i en kjele, smelt det og la det bli jevnt lysebrunt; rør regelmessig rundt. Tilsett smøret og rør til det er oppløst. Tilsett kremfløte og soyasaus, og rør godt til sausen er helt glatt.

Anrett de friterte bananene med sjokolade- eller karamellsaus og is på tallerkener, pynt med mynte og om ønskelig med friske bær.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.