Friterte auberginer i japanisk saus
Søk
Filter
Friterte auberginer i japanisk saus
Bookmark
52 av 75

Friterte auberginer i japanisk saus

Friterte auberginer i japanisk saus
Nutrition facts (per portion): 487 kJ / 117 kcal
Fett: 1.9 g
Protein: 4.5 g
Carbs: 17.8 g

Ingredienser

  • 3-4 stilker gressløk
  • 10 g ingefær
  • 80 g hvit reddik
  • 1 aubergine
  • 1 ts planteolje 
  • 200 ml fiskebuljong eller dashi 
  • 25 ml Kikkoman naturlig brygget soyasaus
  • 25 ml mirin
  • 1/2 ts sukker
  • chilistrimler

Slik gjør du det

Hakk den hvite reddiken, skyll den under rennende vann og press vannet ut. Finhakk gressløken. Purer reddik og ingefær og press vannet ut av reddiken.

Skjær auberginen i munfullstore stykker og stek bitene kort i en stekepanne med olje. Legg auberginestykkene på kjøkkenpapir slik at oljen kan dryppe av.

Ha fiksebuljong, mirin, sukker og Kikkoman naturlig brygget soyasaus i en kjele og gi ingrediensene et oppkok. Anrett auberginebitene og garner med reddik-ingefær-mos, chilistrimler og gressløk.Ringle stekesky over. 

Tips: For å få en vegetarisk versjon kan man bruke grønnsakbuljon i stedet for fiskebuljong. Vil du ha en glutenfri versjon, vennligst bruk Kikkoman naturlig brygget Tamari glutenfri soyasaus.

Brukte produkter i denne oppskriften

Nutrition facts (per portion): 487 kJ / 117 kcal
Fett: 1.9 g
Protein: 4.5 g
Carbs: 17.8 g

Ingredienser

  • 3-4 stilker gressløk
  • 10 g ingefær
  • 80 g hvit reddik
  • 1 aubergine
  • 1 ts planteolje 
  • 200 ml fiskebuljong eller dashi 
  • 25 ml Kikkoman naturlig brygget soyasaus
  • 25 ml mirin
  • 1/2 ts sukker
  • chilistrimler