Ferske vårruller med teriyaki-aubergine
Søk
Filter
Ferske vårruller med teriyaki-aubergine
Bookmark
21 av 453

Ferske vårruller med teriyaki-aubergine

Ferske vårruller med teriyaki-aubergine
Total tid 45 min
Forberedelsestid: 45 min
1675 kJ / 400 kcal
Fett: 14.3 g
Protein: 10.7 g
Karbohydrat: 54.2 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

Til teriyaki-aubergine:

  • 1 stor aubergine
  • 3 ss vegetabilsk olje
  • 100 ml Kikkoman Teriyaki-marinade
  • 1 ss lys sukkersirup (alternativt: agavenektar)
  • 1 ss sesamolje

Til fyllet:

  • 1 røde paprika
  • 1 stor gulrot
  • 1/2 salatagurk
  • 1 hjertesalat
  • 1 bunt fersk mynte
  • 12 stykk rispapirark
  • 150 g kokte risnudler

Til sausen:

  • 1 hvitløkbåt 
  • 100 ml Kikkoman Teriyaki-marinade
  • 2 ts sesam
  • 3 ss limesaft
  • 1 ss lys sukkersirup (alternativt: agavenektar)
  • 1 ss vårløkringer

Slik gjør du det

Rens og vask auberginen til teriyaki-auberginen og kutt den opp i terninger (ca. 1 x 1 cm). Varm opp vegetabilsk olje i en panne på sterk varme, brun auberginen over det hele i den og ta den ut av pannen. Sett ned varmen, ha i teriyaki-marinade, sirup og sesamolje i stekesjyen, kok opp, tilsett aubergine og la det småkoke i 3–4 minutter. Hell gjentatte ganger sjysaus over auberginen.

Til fyllet deler du paprikaen i to og renser og vasker den, rens og skrell gulroten, rens og vask agurken. Skjær grønnsakene i svært tynne strimler. Rens, vask og tørk salat og mynte i slynge.

Dypp rispapiret kortvarig ned i varmt vann og legg det på et fuktig klede. Legg på 1 salatblad, risnudler, teriyaki-aubergine, grønnsaksstrimler og mynte på hvert ark. Rull rispapiret forsiktig sammen og del det i to.

Til sausen skreller og presser du hvitløken og rører den sammen med teriyaki-marinade, sesam, limesaft, sirup og vårløk. Server ferske vårruller med saus.

Brukte produkter i denne oppskriften

Total tid 45 min
Forberedelsestid: 45 min
1675 kJ / 400 kcal
Fett: 14.3 g
Protein: 10.7 g
Karbohydrat: 54.2 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

Til teriyaki-aubergine:

  • 1 stor aubergine
  • 3 ss vegetabilsk olje
  • 100 ml Kikkoman Teriyaki-marinade
  • 1 ss lys sukkersirup (alternativt: agavenektar)
  • 1 ss sesamolje

Til fyllet:

  • 1 røde paprika
  • 1 stor gulrot
  • 1/2 salatagurk
  • 1 hjertesalat
  • 1 bunt fersk mynte
  • 12 stykk rispapirark
  • 150 g kokte risnudler

Til sausen:

  • 1 hvitløkbåt 
  • 100 ml Kikkoman Teriyaki-marinade
  • 2 ts sesam
  • 3 ss limesaft
  • 1 ss lys sukkersirup (alternativt: agavenektar)
  • 1 ss vårløkringer