
Ferske vårruller med teriyaki-aubergine

Ingredienser for 4 porsjon(er)
Til teriyaki-aubergine:
- 1 stor aubergine
- 3 ss vegetabilsk olje
- 100 ml Kikkoman Teriyaki-marinade
- 1 ss lys sukkersirup (alternativt: agavenektar)
- 1 ss sesamolje
Til fyllet:
- 1 røde paprika
- 1 stor gulrot
- 1/2 salatagurk
- 1 hjertesalat
- 1 bunt fersk mynte
- 12 stykk rispapirark
- 150 g kokte risnudler
Til sausen:
- 1 hvitløkbåt
- 100 ml Kikkoman Teriyaki-marinade
- 2 ts sesam
- 3 ss limesaft
- 1 ss lys sukkersirup (alternativt: agavenektar)
- 1 ss vårløkringer
Slik gjør du det
Rens og vask auberginen til teriyaki-auberginen og kutt den opp i terninger (ca. 1 x 1 cm). Varm opp vegetabilsk olje i en panne på sterk varme, brun auberginen over det hele i den og ta den ut av pannen. Sett ned varmen, ha i teriyaki-marinade, sirup og sesamolje i stekesjyen, kok opp, tilsett aubergine og la det småkoke i 3–4 minutter. Hell gjentatte ganger sjysaus over auberginen.
Til fyllet deler du paprikaen i to og renser og vasker den, rens og skrell gulroten, rens og vask agurken. Skjær grønnsakene i svært tynne strimler. Rens, vask og tørk salat og mynte i slynge.
Dypp rispapiret kortvarig ned i varmt vann og legg det på et fuktig klede. Legg på 1 salatblad, risnudler, teriyaki-aubergine, grønnsaksstrimler og mynte på hvert ark. Rull rispapiret forsiktig sammen og del det i to.
Til sausen skreller og presser du hvitløken og rører den sammen med teriyaki-marinade, sesam, limesaft, sirup og vårløk. Server ferske vårruller med saus.
Brukte produkter i denne oppskriften
Ingredienser for 4 porsjon(er)
Til teriyaki-aubergine:
- 1 stor aubergine
- 3 ss vegetabilsk olje
- 100 ml Kikkoman Teriyaki-marinade
- 1 ss lys sukkersirup (alternativt: agavenektar)
- 1 ss sesamolje
Til fyllet:
- 1 røde paprika
- 1 stor gulrot
- 1/2 salatagurk
- 1 hjertesalat
- 1 bunt fersk mynte
- 12 stykk rispapirark
- 150 g kokte risnudler
Til sausen:
- 1 hvitløkbåt
- 100 ml Kikkoman Teriyaki-marinade
- 2 ts sesam
- 3 ss limesaft
- 1 ss lys sukkersirup (alternativt: agavenektar)
- 1 ss vårløkringer