Fennikel, edamame og valnøttsalat med dressing av Kikkoman Ponzu sitron soyasaus, basilikum og dill
Søk
Filter
Fennikel, edamame og valnøttsalat med dressing av Kikkoman Ponzu sitron soyasaus, basilikum og dill
Bookmark
24 av 385

Fennikel, edamame og valnøttsalat med dressing av Kikkoman Ponzu sitron soyasaus, basilikum og dill

Fennikel, edamame og valnøttsalat med dressing av Kikkoman Ponzu sitron soyasaus, basilikum og dill
Total tid 25 min
Forberedelsestid: 25 min
2094 kJ / 11 kcal
Fett: 45 g
Karbohydrat: 15 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

Grønnsaker

  • 250 g fennikelknoll, skjær av stilkene
  • 175 g skallede og kokte edamame
  • 100 g reddik

Salatdressing

Garnering

  • 100 g valnøtter
  • 20 g sorte sesamkorn
  • 20 g basilikum
  • 10 g dill

Slik gjør du det

Varm opp stekeovnen til 160 ° C. Rist valnøttene på et flatt bakebrett i 15 - 20 minutter til de er blitt litt brune og lukter godt. La dem avkjøle og knus dem i stykker. 

Fjern det harde ytre laget av fennikelknollen og kast det. Skjær fennikelen først i fire deler og så i så tynne skiver som mulig.  Det kan du bruke en grønnsakhøvl til om du har en for hånden. Skjær redikkene i fire deler hver.

Riv bladene av basilikum og dill og grovhakk dem.

Hell Kikkoman Ponzu sitron soyasaus og olivenolje  i et rent og tomt syltetøyglass og rist det godt  i 20-30 sekunder til sausen ser mere tykkflytende ut og er emulgert.

Løft garneringen under grønnsakene, tilføy dressigen og server. 

Tips: Skulle du ikke finne edamame-bønner kan du erstatte disse med skallede tykke bønner eller erter.  Edamame-bønner finnes ferdig kokt og uten skall i større supermarkeder. 

Brukte produkter i denne oppskriften

Total tid 25 min
Forberedelsestid: 25 min
2094 kJ / 11 kcal
Fett: 45 g
Karbohydrat: 15 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

Grønnsaker

  • 250 g fennikelknoll, skjær av stilkene
  • 175 g skallede og kokte edamame
  • 100 g reddik

Salatdressing

Garnering

  • 100 g valnøtter
  • 20 g sorte sesamkorn
  • 20 g basilikum
  • 10 g dill