Enkel hollandsk babypannekake med eple og valnøtt

total tid 35 min.
15 min. tilberedningstid
20 min. koketid

Luftig pannekakerøre smaksatt med Kikkoman Mirin, bakt i ovnen til den er gyldenbrun og servert med en topping av karamelliserte eplebiter og valnøtter.

Ingredienser

4 porsjoner
6 
egg
1 ss
sukker
160 g
hvetemel
3,2 dl
melk
1 ss
smør til pannen eller formen
400 g
(sure) epler, f.eks. Cox Orange
50 g
hakkede valnøtter
Frø av 1 vaniljestang
Næringsinnhold (per porsjon): 2306 kJ  /  553 kcal
23,6 g Fett
19,8 g Protein
65,2 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Forvarm ovnen til 200°C over-/undervarme (180°C varmluftsovn). Sett en stor ildfast panne eller rund ildfast form (Ø 28-30 cm) i ovnen og forvarm. Tilbered røren først når ovnen har nådd temperaturen.

Steg 2

Pisk eggene med sukkeret, melet, melken og 4 ss mirin til en jevn røre og la den hvile i ca. fem minutter. 

Steg 3

Ta den varme pannen forsiktig ut av ovnen, tilsett smøret, la det smelte kort og fordel det. Hell i den flytende røren og stek umiddelbart i den forvarmede ovnen i 15-20 minutter til den er gyldenbrun. Deigen hever mye, men faller sammen igjen.

Steg 4

Skrell eplene, del dem i fire, fjern kjernehuset og skjær eplene i smale skiver. Rist valnøttene i en oppvarmet panne til de er gyldenbrune. Tilsett vaniljefrøene, eplene og den resterende mirinen og stek i ca. fem minutter til den er lett karamellisert. 

Steg 5

Ta pannen med pannekaken ut av ovnen, plasser eple-valnøttblandingen i midten og server. 

Tips

 

Smaker ekstra godt sammen med vaniljeis eller saus.

Bytt ut eplene med f.eks. pærer, aprikoser, plommer osv.

Server drysset med melis og kanel. 

Hvis du liker pannekaken enda luftigere, skiller du eggene, pisk eggehvitene til de er stive og brett dem deretter forsiktig inn i røren.

Oppskrifts-ID: 1029

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Forvarm ovnen til 200°C over-/undervarme (180°C varmluftsovn). Sett en stor ildfast panne eller rund ildfast form (Ø 28-30 cm) i ovnen og forvarm. Tilbered røren først når ovnen har nådd temperaturen.

Pisk eggene med sukkeret, melet, melken og 4 ss mirin til en jevn røre og la den hvile i ca. fem minutter. 

Ta den varme pannen forsiktig ut av ovnen, tilsett smøret, la det smelte kort og fordel det. Hell i den flytende røren og stek umiddelbart i den forvarmede ovnen i 15-20 minutter til den er gyldenbrun. Deigen hever mye, men faller sammen igjen.

Skrell eplene, del dem i fire, fjern kjernehuset og skjær eplene i smale skiver. Rist valnøttene i en oppvarmet panne til de er gyldenbrune. Tilsett vaniljefrøene, eplene og den resterende mirinen og stek i ca. fem minutter til den er lett karamellisert. 

Ta pannen med pannekaken ut av ovnen, plasser eple-valnøttblandingen i midten og server. 

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.